detector.media
03.12.2014 19:03
Біля Нацради активісти провели акцію проти трансляції російських серіалів (ВІДЕО)
Біля Нацради активісти провели акцію проти трансляції російських серіалів (ВІДЕО)

Сьогодні, 3 грудня, у Києві біля будівлі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення пройшла акція з вимогою позбавити ліцензій телеканали, що транслюють російські серіали. Про це повідомляє УНІАН.

 

Під час театралізованої акції-перформансу від влади вимагали вжити рішучих заходів щодо телеканалів, які найбільше демонструють російську телепродукцію, що, на їх переконання, зомбує українців.

 

 

Подібні акції проходять біля будівлі Нацради періодично.  6 листопада біля Національної ради з питань телебачення і радіомовлення відбулася акція групи людей, які виступають проти показу російських фільмів і серіалів на українських телеканалах. За словами учасників акції, вони виступають від імені так званого «Комітету ТелеЕтики».

 

Нагадаємо, перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк заявила, що телеканали самі мають відмовитися від проектів за участі російського актора Івана Охлобистіна, який днями нелегально приїхав на територію України, виступив у підконтрольному терористам Донецьку і зробив декілька скандальних заяв на підтримку «ДНР». 

 

4 листопада Державне агентство України з питань кіно за зверненням Міністерства культури України, Служби безпеки України, а також Національної спілки кінематографістів України прийняло рішення про скасування або відмову в державній реєстрації фільмів та телесеріалів за участі російського актора Михайла Пореченкова, який 30 жовтня приїжджав до Донецька і показово стріляв з крупнокаліберного кулемету в бік українських позицій донецького аеропорту.

 

Не чекаючи рішення Держкіно, телеканал ICTV, а згодом і вся медіагрупа StarLightMedia (СТБ, ICTV, Новий канал, М1, М2, та QTV) 31 жовтня заявили, що знімають з ефіру всі художні фільми та серіали (зокрема, серіал «Агент національної безпеки») з Михайлом Пореченковим.

 

«Детектор медіа»

Фото - УНІАН, відео - 5 канал

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY