Президент Грузії заветував оновлений закон про таємне прослуховування

Президент Грузії заветував оновлений закон про таємне прослуховування

30 Листопада 2014
2632
30 Листопада 2014
19:18

Президент Грузії заветував оновлений закон про таємне прослуховування

2632
Президент Грузії заветував оновлений закон про таємне прослуховування
Президент Грузії заветував оновлений закон про таємне прослуховування

Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі наклав вето на поправки до закону про таємне прослуховування, повідомив у суботу сайт «Кавказский узел».

 

За день до цього законодавчий орган ухвалив їх з метою врегулювання таємних слідчих дій. Згідно з поправками, право таємного прослуховування зберігав за собою МВС, а право за наглядом мав здійснювати інспектор захисту персональних даних.


Раніше парламент Грузії обговорив поправки до закону «Про електронні комунікації», підготовлені представниками партії «Грузинська мрія». Вони передбачали використання моделі «двох ключів». Її суть у тому, що МВС та інспектори захисту персональних даних не мають здійснювати приховані слідчі дії незалежно один від одного.


Пан Маргвелашвілі схвально відгукнувся про процес, що відбувся у  парламенті у зв'язку з ухваленням   закону, відзначивши активну участь у деьатах політичних сил та громадянського суспільства.

    
«Це те, що зветься грузинською демократією, - заявив він. - Усі сторони намагалися зробити свій внесок у формуванні кращої держави. Проте, на жаль, ми не спромоглися досягти правильного балансу між захищеністю та правами людини».

   
Наклавши вето, Президент запропонував Парламенту новий варіант, в якому буде збережено функціональний перерозподіл, посилається на заяву Георгія Маргвелашвілі «Грузия-Онлайн». Опозиція Грузії заздалегідь припускала, що президент скористається правом вето, відзначає інформаційне агентство  «Новости-Грузия».


У серпні парламент ухвалив поправки до закону «Про електронні комунікації». Згідно з ними, були запроваджені введені нові правила таємного прослуховування.

 

Документ зобов'язував провайдерів надавати правоохоронцям інформацію у випадках, передбачених законом. Поправки мали набути чинності з 1 листопада. Однак депутати не змогли дійти згоди щодо того, хто конкретно повинен мати доступ до персональної інформації громадян.

30 жовтня парламент переніс дату прийняття поправок до закону «Про електронні комунікації» на 1 березня 2015 року. З таким рішенням не погодився Президент. Він наклав вето на законопроект про відтермінування і закликав депутатів ухвалити документ якомога швидше. Крайньою датою прийняття законопроекту було названо 1 грудня.

 

Аркадій Сидорук для «Детектор медіа»

Фото - http://www.ukrinform.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2632
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду