У кінотеатрі «Жовтень» пройшла толока

У кінотеатрі «Жовтень» пройшла толока

29 Листопада 2014
2406
29 Листопада 2014
20:33

У кінотеатрі «Жовтень» пройшла толока

2406
У кінотеатрі «Жовтень» пройшла толока
У кінотеатрі «Жовтень» пройшла толока

Близько сотні громадян прийшли прибирати кінотеатр «Жовтень», повідомляє «Інсайдер».

 

Вони розчистили приміщення від обгорілих меблів та прибрали його.

 

Учасники акції вимагали вжити негайних заходів для завершення прибирання і консервації будівлі на зимовий період, пише «Українська правда». При цьому окремою статтею виділити кошти, необхідні для відновлення будівлі, яка є комунальною власністю; запропонувати колективу кінотеатру тимчасовий майданчик для творчої роботи; оперативно розробити і оприлюднити чіткий план дій, результатом яких має стати відкриття кінотеатру в жовтні 2015 року.


Серед вимог - і ефективне розслідування підпалу кінотеатру та притягнення винних до відповідальності.

 

Як писала «Детектор медіа», організаторами толоки виступила Facebook-спільнота «Врятуй Жовтень».

 

Нагадаємо, будівля кінотеатру «Жовтень» згоріла внаслідок підпалу в ніч з 29 на 30 жовтня, коли там відбувався показ фільму «Літні ночі» з програми Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Sunny Bunny (програма фільмів про ЛГБТ). Кінотеатр зазнав серйозних руйнувань - збитки від пожежі орієнтовно становлять 7 млн грн.

 

Депутати Київради ініціювали створення благодійного фонду на відновлення кінотеатру. При цьому, як повідомила директор «Жовтня» Людмила Горделадзе, залучати інвестиції для відновлення кінотеатру Віталій Кличко заборонив, оскільки він є комунальним майном. Також Віталій Кличко запевнив, що «Жовтень» за жодних обставин не буде перепрофільований та залишатиметься кінотеатром і надалі.

 
«Детектор медіа»

Фото - http://www.theinsider.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2406
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду