1 грудня - концерт-презентація видань, що вийшли у державному видавництві «Музична Україна»

27 Листопада 2014
5680
27 Листопада 2014
15:45

1 грудня - концерт-презентація видань, що вийшли у державному видавництві «Музична Україна»

5680
1 грудня - концерт-презентація видань, що вийшли у державному видавництві «Музична Україна»

1 грудня о 19.00 у Великому залі Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського, за участю Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру України, відбудеться концерт-презентація видань, випущених державним спеціалізованим видавництвом «Музична Україна», а саме: «Левко Ревуцький. Концерт для фортепіано (перша редакція)», «Лідія Корній. Богдан Сюта. «Історія української музичної культури Погляд крізь віки» та «Каденція Миколи Лисенка до Концерту № 4 для фортепіано з оркестром Людвига ван Бетховена».

 

Захід проходить у рамках Міжнародного музичного фестивалю «Vivat, Academia-101».

 

Видання «Концерту для фортепіано з оркестром» Левка Ревуцького представляє першу редакцію твору геніального українського композитора. Твір було написано в 1934 році. Перше його виконання зазнало нищівної критики та було звинувачено у «формалізмі» тодішніми ідеологами музикознавства. Довгі роки твір вважався втраченим і тільки у 2009 році партитуру концерту, котра була передана Левком Миколайовичем  колезі по консерваторії, професору з вокалу Ернсту Бергу, був повернутий в Україну. Тож, з нагоди 125-річчя з дня народження Левка Ревуцького, за програмою «Українська книга», було видано оригінальну версію першої редакції Концерту, який представляє одну з вершин української симфонічної музики ХХ століття. Його виконає лауреат міжнародних конкурсів Роман Рєпка у супроводі  Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру України.

 

Видання «Історія української музичної культури. Погляд крізь віки» представляє монографію докторів мистецтвознавства, професорів Національної музичної академії імені П.І. Чайковського Лідії Корній та Богдана Сюти, в якій вперше за часів незалежності історія української музичної культури розглядається як цілісний процес від витоків до сучасності.

 

До програми включено Концерт № 4 Людвига ван Бетховена, з каденцією до першої частини Миколи Лисенка, створеної під час навчання композитора в Лейпцизькій консерваторії. Твір опрацював і підготував до друку відомий український композитор та піаніст Михайло Степаненко. Каденція видана видавництвом «Музична Україна» у 2009 році, а виконання всього концерту з каденцією Миколи Лисенка відбудеться вперше. Диригуватиме Микола Лисенко - правнук славетного композитора, а солістом виступить директор «Музичної України», композитор і піаніст Богдан Кривопуст.

 

Вхід вільний для всіх бажаючих.

 

Телефони для акредетації: (044) 362-73-79, (050) 805-57-64, електронна адреса muzukr75@gmail.com   

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5680
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду