detector.media
27.11.2014 15:45
1 грудня - концерт-презентація видань, що вийшли у державному видавництві «Музична Україна»

1 грудня о 19.00 у Великому залі Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського, за участю Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру України, відбудеться концерт-презентація видань, випущених державним спеціалізованим видавництвом «Музична Україна», а саме: «Левко Ревуцький. Концерт для фортепіано (перша редакція)», «Лідія Корній. Богдан Сюта. «Історія української музичної культури Погляд крізь віки» та «Каденція Миколи Лисенка до Концерту № 4 для фортепіано з оркестром Людвига ван Бетховена».

 

Захід проходить у рамках Міжнародного музичного фестивалю «Vivat, Academia-101».

 

Видання «Концерту для фортепіано з оркестром» Левка Ревуцького представляє першу редакцію твору геніального українського композитора. Твір було написано в 1934 році. Перше його виконання зазнало нищівної критики та було звинувачено у «формалізмі» тодішніми ідеологами музикознавства. Довгі роки твір вважався втраченим і тільки у 2009 році партитуру концерту, котра була передана Левком Миколайовичем  колезі по консерваторії, професору з вокалу Ернсту Бергу, був повернутий в Україну. Тож, з нагоди 125-річчя з дня народження Левка Ревуцького, за програмою «Українська книга», було видано оригінальну версію першої редакції Концерту, який представляє одну з вершин української симфонічної музики ХХ століття. Його виконає лауреат міжнародних конкурсів Роман Рєпка у супроводі  Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру України.

 

Видання «Історія української музичної культури. Погляд крізь віки» представляє монографію докторів мистецтвознавства, професорів Національної музичної академії імені П.І. Чайковського Лідії Корній та Богдана Сюти, в якій вперше за часів незалежності історія української музичної культури розглядається як цілісний процес від витоків до сучасності.

 

До програми включено Концерт № 4 Людвига ван Бетховена, з каденцією до першої частини Миколи Лисенка, створеної під час навчання композитора в Лейпцизькій консерваторії. Твір опрацював і підготував до друку відомий український композитор та піаніст Михайло Степаненко. Каденція видана видавництвом «Музична Україна» у 2009 році, а виконання всього концерту з каденцією Миколи Лисенка відбудеться вперше. Диригуватиме Микола Лисенко - правнук славетного композитора, а солістом виступить директор «Музичної України», композитор і піаніст Богдан Кривопуст.

 

Вхід вільний для всіх бажаючих.

 

Телефони для акредетації: (044) 362-73-79, (050) 805-57-64, електронна адреса muzukr75@gmail.com   

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY