Роттердамський кінофестиваль підтримав проект фільму Мирослава Слабошпицького «Люксембург» про Чорнобиль

13 Листопада 2014
9007
13 Листопада 2014
12:55

Роттердамський кінофестиваль підтримав проект фільму Мирослава Слабошпицького «Люксембург» про Чорнобиль

9007
Роттердамський кінофестиваль підтримав проект фільму Мирослава Слабошпицького «Люксембург» про Чорнобиль

12 листопада фонд Хуберта Балса при Міжнародному Роттердамському кінофестивалі виділив 10 грантів на розробку і міжнародне просування кінопроектів режисерів з Азії, Східної Європи, Латинської Америки та Близького Сходу. До числа переможців увійшов і проект українського режисера Мирослава Слабошпицького «Люксембург». Про це повідомляється на сайті кінофестивалю.

 

10 переможців були відібрані з 316 заявок, що надійшли до фонду.

 

«Новий художній фільм Мирослава Слабошпицького "Люксембург", який ґрунтується на його ж короткометражці "Ядерні відходи" 2012 року, був обраний на грант в цій категорії і розповідає захоплюючу історію про любов і помсту, що розгортається на тлі ядерної пустки Чорнобиля», - зазначається на сайті Роттердамського кінофестивалю.

 

Як повідомив «Детектор медіа» сам кінорежисер, його новий фільм «Люксембург» зніматиметься у Чорнобилі та розповість про життя людей в зоні відчуження в наші дні. Оператором-постановником картини став Валентин Васянович, якого неодноразово відзначали на міжнародних кінооглядах за роботу в кінофільмі «Плем'я». Продюсують фільм Анна Качко (стрічки «Уроки гармонії» та «Пригода») і Валентин Васянович. Фільм «Люксембург» планується як міжнародна ко-продукція.

 

Фонд Хуберта Балса працює за підтримки міністерства закордонних справ Нідерландів і громадських організацій, діяльність яких пов'язана з культурною сферою. Фонд виділяє гроші на розробку сценаріїв та здійснення монтажно-тоніровочного періоду (постпродакшну), а також підтримує кінопрокат, проведення семінарів та майстер-класів.


Як повідомляла «Детектор медіа», в 2010 році фонд Хуберта Белса першим підтримав проект фільму Мирослава Слабошпицького «Плем'я», повністю знятий на мові жестів та за участі непрофесійних акторів з вадами слуху. Тоді режисер отримав такий же грант від фонду в категорії «розробка сценарію».

 

На рахунку «Племені» вже скоро 20 призів міжнародних кінофорумів. Найбільший тріумф картини відбувся на Міжнародному Каннському кінофестивалі, де вперше в його історії українська стрічка здобула три призи конкурсної програми «Тиждень критики».  Також нещодавно «Плем'я» здобуло нагороди на кінофестивалях «Тофіфест» (Польща) та в Генті (Бельгія), а також приз кінофоруму Товариства фільммейкерів у Філадельфії (США). Ця робота Мирослава Слабошпицього увійшла до п'ятірки фіналістів, які претендують на премію за найкращий дебют («Європейське відкриття») European Film Awards Європейської кіноакадемії. Церемонія нагородження переможців відбудеться 13 грудня в Ризі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9007
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду