Кримських студентів журналістиці навчатимуть російські «метри»

Кримських студентів журналістиці навчатимуть російські «метри»

8 Листопада 2014
5827
8 Листопада 2014
10:39

Кримських студентів журналістиці навчатимуть російські «метри»

5827
Кримських студентів журналістиці навчатимуть російські «метри»
Кримських студентів журналістиці навчатимуть російські «метри»

В анексованому Криму «міністерство» внутрішньої політики, інформації та зв'язку ініціює проведення круглого столу з питань підготовки професійних журналістів. Про це в з посиланням на місцеві ЗМІ повідомляє «Крим. Реалії».

 

Як заявив «міністр» Дмитро Полонський, з цього питання найближчим часом відбудеться круглий стіл або нарада з представниками всіх кримських ЗМІ.

 

«Адже ми розуміємо, що без вже працюючих журналістів, головних редакторів, репортерів, фоторепортерів ми не зможемо підготувати професійний кадровий резерв і лаву запасних для всіх ЗМІ, які працюють на півострові», - зауважив він.

 

За його словами, пан Полонський звернувся з офіційним листом на адресу ректора КФУ Сергія Донича з проханням уважним чином розглянути питання про професійний склад і систему підготовки кадрів за напрямом журналістика в КФУ.

 

«Проблема у всіх ЗМІ одна: студенти, які виходять з університету з дипломом за спеціальністю «журналістика», на жаль, з цієї спеціальності робити нічого не вміють. Нашу позицію підтримує міністерство зв'язку та масових комунікацій Росії, відповідна доповідна записка була підготовлена замміністра Олексієм Воліним, який був з візитом тут. Він побував у нашому університеті й на журфаці в Севастопольській філії МДУ, і його оцінка ситуації, що склалася - це його очі, повні жаху», -розповів Дмитро Полонський.

 

Переговори з вишами Росії та провідними журналістами країни про їх участь в підготовці кримських фахівців вже ведуться, сказав «міністр».

 

«Ми ведемо переговори з провідними засобами масової інформації - не тільки кримськими, але і працюючими на території Росії, - щоб кращі журналісти, ведучі, кореспонденти, оператори, режисери могли приїжджати до нас з курсами лекцій і майстер-класами та могли ділитися своїм досвідом. Така практика була б дуже корисна, тим більше з урахуванням підвищеної уваги до Криму дуже багато хто хоче просто допомогти - це не коштуватиме ніяких грошей, відносини і дружба не продаються і не купуються. З урахуванням наших дружніх взаємин з іншими регіонами Росії, перш за все, це Москва і Санкт-Петербург, я думаю, ми зможемо зірок і тележурналістики, і операторської майстерності, і режисури привезти сюди, щоб вони попрацювали зі студентами», - сказав «міністр».

 

Як повідомлялося, до кінця року комітет так званого Державної ради Криму з інформаційної політики, зв'язку і масових комунікацій планує підготувати вісім нормативно-правових актів у сфері зв'язку, інформаційних технологій і реклами.

 

Про це 16 жовтня на засіданні комітету повідомив його голова Сергій Шувайников.

 

Також комітет розробив проект нового порядку акредитації журналістів для роботи в кримському «парламенті».

 

«Детектор медіа»

Фото - http://u-news.com.ua

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5827
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду