detector.media
08.11.2014 10:39
Кримських студентів журналістиці навчатимуть російські «метри»
Кримських студентів журналістиці навчатимуть російські «метри»

В анексованому Криму «міністерство» внутрішньої політики, інформації та зв'язку ініціює проведення круглого столу з питань підготовки професійних журналістів. Про це в з посиланням на місцеві ЗМІ повідомляє «Крим. Реалії».

 

Як заявив «міністр» Дмитро Полонський, з цього питання найближчим часом відбудеться круглий стіл або нарада з представниками всіх кримських ЗМІ.

 

«Адже ми розуміємо, що без вже працюючих журналістів, головних редакторів, репортерів, фоторепортерів ми не зможемо підготувати професійний кадровий резерв і лаву запасних для всіх ЗМІ, які працюють на півострові», - зауважив він.

 

За його словами, пан Полонський звернувся з офіційним листом на адресу ректора КФУ Сергія Донича з проханням уважним чином розглянути питання про професійний склад і систему підготовки кадрів за напрямом журналістика в КФУ.

 

«Проблема у всіх ЗМІ одна: студенти, які виходять з університету з дипломом за спеціальністю «журналістика», на жаль, з цієї спеціальності робити нічого не вміють. Нашу позицію підтримує міністерство зв'язку та масових комунікацій Росії, відповідна доповідна записка була підготовлена замміністра Олексієм Воліним, який був з візитом тут. Він побував у нашому університеті й на журфаці в Севастопольській філії МДУ, і його оцінка ситуації, що склалася - це його очі, повні жаху», -розповів Дмитро Полонський.

 

Переговори з вишами Росії та провідними журналістами країни про їх участь в підготовці кримських фахівців вже ведуться, сказав «міністр».

 

«Ми ведемо переговори з провідними засобами масової інформації - не тільки кримськими, але і працюючими на території Росії, - щоб кращі журналісти, ведучі, кореспонденти, оператори, режисери могли приїжджати до нас з курсами лекцій і майстер-класами та могли ділитися своїм досвідом. Така практика була б дуже корисна, тим більше з урахуванням підвищеної уваги до Криму дуже багато хто хоче просто допомогти - це не коштуватиме ніяких грошей, відносини і дружба не продаються і не купуються. З урахуванням наших дружніх взаємин з іншими регіонами Росії, перш за все, це Москва і Санкт-Петербург, я думаю, ми зможемо зірок і тележурналістики, і операторської майстерності, і режисури привезти сюди, щоб вони попрацювали зі студентами», - сказав «міністр».

 

Як повідомлялося, до кінця року комітет так званого Державної ради Криму з інформаційної політики, зв'язку і масових комунікацій планує підготувати вісім нормативно-правових актів у сфері зв'язку, інформаційних технологій і реклами.

 

Про це 16 жовтня на засіданні комітету повідомив його голова Сергій Шувайников.

 

Також комітет розробив проект нового порядку акредитації журналістів для роботи в кримському «парламенті».

 

«Детектор медіа»

Фото - http://u-news.com.ua

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY