Суд відпустив журналіста «Дорожнього контролю» під заставу  понад 11 тисяч гривень

Суд відпустив журналіста «Дорожнього контролю» під заставу понад 11 тисяч гривень

19 Березня 2013
21494
19 Березня 2013
11:29

Суд відпустив журналіста «Дорожнього контролю» під заставу понад 11 тисяч гривень

21494
Суд відпустив журналіста «Дорожнього контролю» під заставу  понад 11 тисяч гривень
Суд відпустив журналіста «Дорожнього контролю» під заставу  понад 11 тисяч гривень

Святошинський районний суд міста Києва відпустив журналіста «Дорожнього контролю» Андрія Дзіндзю під заставу 11 470 грн. Про це йдеться на сайті видання.

 

«Дорожній контроль» заявляє, що слідчий ніби то навмисне надсилав  повістки Андрію Дзіндзі за тією адресою, за якою він не проживає, що  й стало підставою для оголошення журналіста  у кримінальний розшук 23 лютого. Заарештували  його 15 березня, коли він прийшов до Управління ДАІ  Києва брати інтерв'ю у начальника Анатолія Курінного.

 

«Спочатку Андрія Дзіндзю примусово доставили до слідчого для допиту і оголошення запобіжного заходу «підписка про не виїзд». Однак прокурор Нагаєнко С.О. вже в РВВС Святошинського р-ну м. Києва змінив своє рішення і ухвалив заарештувати журналіста «ДК», - пише видання.

 

Після цього було прийняте рішення відпустити журналіста під заставу.

 

Наступного дня, 16 березня, суд розглянув прохання прокурора щодо запобіжного заходу проти журналіста. За інформацією «Дорожнього контролю», спочатку прокурор просив призначити заставу у 25 000 грн, але суд зменшив цю суму до 11 470 грн.

 

Нагадаємо, 15  березня  правоохоронці затримали журналіста й  відвели  до  Святошинського райвідділу міліції. Керівник прес-служби «Дорожнього контролю» Єгор Воробйов вважає, що затримання пов'язано з намірами міліції «сфабрикувати справу щодо побиття охоронця на приватному штрафмайданчику». Однак у  міліції завляють, що привід журналіста Андрія Дзіндзю до слідчого відділу районного управління міліції для проведення за його участю процесуальних дій був здійснений на підставі ухвали Святошинського районного суду міста Києва від 14 березня.

 

Міліція проводить  досудове розслідування за кримінальним провадженням, відкритим за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство», що мало місце 26.11.2012 на вул. Зодчих. Андрій Дзінзя був допитаний як підозрюваний.

 

Мова йде про події у листопаді 2012 року, коли  між охороною штрафмайданчика та журналістами «Дорожнього контролю» розпочалась бійка. Як вже повідомляла «Детектор медіа», сайт «Дорожній контроль» заявив, що двадцятеро бандитів у цивільному побили  журналістів сайту Андрія Дзіндзю та Андрія Жуковеня. Натомість міліція стверджує, що журналісти інтернет-видання «Дорожній контроль» намагались забрати авто з  штрафмайданчика без потрібних документів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21494
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду