Українські Рік і Морті. Історія мультсеріалу «Університет Чупарського»

Українські Рік і Морті. Історія мультсеріалу «Університет Чупарського»

24 Травня 2023
6553

Українські Рік і Морті. Історія мультсеріалу «Університет Чупарського»

6553
Двоє українських мультиплікаторів-ентузіастів створили анімований серіал для дорослих глядачів. Юлія Лавришин із MediaSapiens розпитала Миколу та Михайла про історію створення свого серіалу, головні труднощі, з якими довелося зіткнутися, та поділилися планами на майбутнє.
Українські Рік і Морті. Історія мультсеріалу «Університет Чупарського»
Українські Рік і Морті. Історія мультсеріалу «Університет Чупарського»

З листопада минулого року на ютуб-каналі Animarody виходить комедійний мультсеріал для дорослих «Університет Чупарського», створений програмістом з Івано-Франківська Миколою Семенюком і звукорежисером із Києва Михайлом Карпанем. Він розповідає про двох студентів вигаданого технічного університету. 

Микола та Михайло виготовляють свій продукт суто на ентузіазмі, власними силами та у вільний від роботи час, тож на виготовлення однієї 20-хвилинної серії йде близько півтора місяця. Хлопцям вдалося випустити три серії, не враховуючи кілька старіших і коротших мультфільмів із тими ж героями ще до їхнього вступу до вигаданого університету.

Юлія Лавришин із MediaSapiens розпитала Миколу та Михайла про історію створення свого серіалу,  головні труднощі, з якими довелося зіткнутися, та поділилися планами на майбутнє.

Також рекомендуємо:  Подкаст «Медіуми» від Детектора медіа. В ньому Наталка Соколенко та Вадим Міський виступають посередниками між світом медіа та споживачами інформації й розбирають історії в які нас втягує медіаіндустрія. 

Нагадаємо, в перші дні повномасштабного вторгнення програмний директор ГО «Детектор медіа» Вадим Міський запустив подкаст «Русскій фейк…» зі спростуваннями проявів ворожої дезінформації. Завдяки Українському радіо передача доступна на окупованих територіях. Одна зі слухачок, яка пережила піврічну російську окупацію неподалік Херсона, розповіла, як ця радіопрограма допомогла їй та односельцям «зберегти зв'язок з реальністю» в умовах повної відсутності інших українських медіа. Восени 2022 року подкаст здобув аудіопремію «Слушно» в номінації «Найкраще журналістське розслідування» за вибором аудиторії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6553
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Детектор медіа говорить

Озвучуємо найкращі тексти, що виходять на шпальтах «Детектора медіа». Якщо ви не встигаєте прочитати все цікаве, то тепер можна нас послухати! Слухайте також на Apple PodcastsGoogle PodcastsMEGOGO AudioNV ПодкастиSpotifySoundCloud та RSS.

Медіуми

Подкаст про історії, в які нас втягує медіаіндустрія з Наталкою Соколенко та Вадимом Міським. Слухайте також на Apple PodcastsGoogle PodcastsMEGOGO AudioNV ПодкастиSpotifySoundCloud та RSS.

Русскій фейк...

У цьому подкасті Вадим Міський щодня викриває російські фейки і відправляє їх услід за кораблем. Подкаст-переможець аудіопремії «СЛУШНО» в номінації «Найкраще журналістське розслідування» за вибором аудиторії у 2022 році. Слухайте також на Українському радіо, Apple PodcastsYouTubeGoogle PodcastsMEGOGO AudioNV ПодкастиSpotifySoundCloud та RSS.

Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду