Україна привезла на Берлінале не лише «Глухоту»

16 Лютого 2010
31320
16 Лютого 2010
11:56

Україна привезла на Берлінале не лише «Глухоту»

31320
На ювілейному Берлінале окрім конкурсного фільму «Глухота», українське кіно представлять у рамках Європейському кіноринку. А три молодих кінематографісти з України запрошені до Berlinale Talent Campus
Україна привезла на Берлінале не лише «Глухоту»

Короткометражний конкурсний фільм «Глухота» на Берлінський міжнародний кінофестиваль привезли режисер Мирослав Слабошпицький і продюсери Володимир Тихий та Олена Слабошпицька. Крім того, до участі в секції молодих талантів у сфері кіномистецтва (Berlinale Talent Campus) запросили трьох молодих українських кінематографістів - режисерку Марину Вроду, композитора Антона Байбакова та продюсера Ольгу Журженко. Про це «Німецькій хвилі» розповіла співробітниця Української кінофундації Алла Преловська. Загалом до участі у Berlinale Talent Campus свої заявки подали понад 5 тисяч кінематографістів зі 145 країн світу, з яких організатори Берлінале відібрали 350 молодих кіномитців.

 

Вечір українського кіно

 

Як розповіла Преловська, цієї середи на Європейському кіноринку в рамках фестивалю покажуть ще одну стрічку з України - «Відторгнення» Владіміра Лєрта. Цей фільм раніше брав участь у конкурсі київського фестивалю «Молодість». У ньому грають відомі Богдан Ступка, Аґнія Дітковскіте, Алєксандр Баширов та музикант Сергій Бабкін. У четвер Українська кінофундація влаштує в рамках Європейського кіноринку урочистий прийом на честь українських кінематографістів. Обіцяють зібрати разом представників європейської кіноіндустрії, знаних режисерів, акторів, продюсерів, кінокритиків. Серед запрошених - голова наглядової ради фонду «Україна 3000» Катерина Ющенко, посол України в Німеччині, керівництво Берлінале, високі посадові особи Берліна. Перед гостями виступить Фома з гурту "Мандри" зі своїм сольним проектом.

 

Довідник кінопродукції

 

Уже втретє на Європейському кіноринку під час Берлінале працює український стенд. На ньому зацікавлені гості фестивалю можуть отримати інформацію щодо студії ім. О.Довженка, МКФ «Молодість», незалежних кіновиробників або ж переглянути вітчизняні стрічки на DVD. Співробітниця Української кінофундації Алла Преловська пишається й новим «Каталогом українського кіно 2009/10», адже, за її словами, іншого такого двомовного довідника в Україні немає. Попри те, що через економічну кризу виробництво деяких фільмів було призупинене, каталог містить інформацію не лише про вже відзняті картини, але й про ті, що ще лише мають побачити світ цього року.

 

Ольга Веснянка, радіо «Німецька хвиля»

 

Ілюстрація - «Німецька хвиля»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ольга Веснянка, радіо «Німецька хвиля»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31320
Читайте також
27.02.2010 11:16
Ольга Клінгенберг, «Дзеркало тижня»
25 899
15.02.2010 15:47
Андрей Плахов, газета «Коммерсантъ»
27 722
13.02.2010 13:40
Ольга Клінгенберг, «Дзеркало тижня»
24 642
12.02.2010 13:08
Аксинья Курина, «Українська правда. Життя»
24 090
11.02.2010 13:19
Сільке Бартлік, Данило Білик, «Німецька хвиля»
35 863
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду