Росіянам соромно за Путіна

29 Листопада 2004
747
29 Листопада 2004
20:55

Росіянам соромно за Путіна

747
Свідомі громадяни Російської Федерації знають, що в Києві українці виборюють власну свободу, демократію і за це їм ніхто не платить.
Росіянам соромно за Путіна
Російський телекаал ТВЦ пояснив політичну кризу в Україні підступами Заходу. Сотні тисяч людей, які протягом дня постійно перебувають на Майдані Незалежності, приходять сюди на кілька годин, прогулюються Хрещатиком у небаченій тісняві, - це, за оцінками програми «Post scriptum», «хорошо организованная толпа». В останньому випуску програми ТВЦ озвучив бажаний для російської влади сценарій поглиблення кризи – шляхом втручання у внутрішні справи України: «Мы не должны стесняться этого – даже ценой нашей дружбы с ЕС и США, но даже и целостности Украины». Репортер Журналістської ініціативи вирішив дізнатись в громадянина росії, на Майдані Незалежноті, чому той вирішив підтримати «помаранчеву революцію» в Україні: - Ви звідки? - З Сочі. Веніамін Спорєвой. - А чому ви вирішили приїхати в Київ? - Тому що мені соромно за Путіна. - Тобто? - Ну, без його участі в тому, що сталося в Україні, не обійшлося. А вірити нашим телеканалам не можна. Ми не маємо об’єктивнї інформації про оранжеву революці. Аналогічну думку висловила відомий російський соціолог Анна Андреєнкова, яка від Центру Левади контролювала Національний екзит-пол 2004. Вона надіслала такого листа на адресу фонду «Демократичні ініціативи»: «Дорогие колеги! Мы вернулись в Москву, занялись обычными делами, опросы идут один за другим, но мысленно мы в Киеве вместе с вами. По телевидению смотрю только «Evronews» и слушаю радио «Эхо Москвы», на которых более или менее объективная информация о происходящем. На других каналах – типичное «запудривание» мозгов. Особенно ужасно смотреть на это, когда ты вернулся из оранжевого Киева, а по телевизору показывают массовые голубые акции. Хочется выбежать на улицу и закричать: «Ребята! Это не так, не верьте этому!» Никогда так не было стыдно за Россию!»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
журналістська ініціатива "Правда переможе!"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
747
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду