Фотографія чеського фотографа з Майдану перемогла в конкурсі Czech Press Photo

Фотографія чеського фотографа з Майдану перемогла в конкурсі Czech Press Photo

15 Жовтня 2014
3871

Фотографія чеського фотографа з Майдану перемогла в конкурсі Czech Press Photo

3871
Фотографія чеського фотографа з Майдану перемогла в конкурсі Czech Press Photo
Фотографія чеського фотографа з Майдану перемогла в конкурсі Czech Press Photo

Фотографія «Початок» молодого чеського фотожурналіста Філіпа Сінґера з Майдану здобула першу нагороду в ХХ міжнародному конкурсі Czech Press Photo, який відбувся у Празі (Чехія). Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

Філіп Сінґер - фотожурналіст агенції ЕРА (European Pressphoto Agency). 1 грудня 2013 року він зафіксував мить, коли чоловік із закривавленим обличчям проходив повз стіну Михайлівського собору в Києві.

 

«В інтерв'ю чеському інформаційному каналові ČT24 член журі конкурсу, американський фотограф і мистецтвознавець Джеймс Г'юґенін зазначив, що журі ні миті не вагалось, протягом п'яти хвили одноголосно вибравши найкращу фотографію цьогорічного Czech Press Photo», - зазначається в матеріалі «Радіо Свобода».

 

У тому ж інтерв'ю пан Г'юґенін зазначив, що фотографія Філіпа Сінґера звернена до важливої сучасної європейської події. Той особистий біль, який глядач побачить на фото, на тлі мовчазної величі святих і ангелів - «це сильна метафора, яка хвилює й промовляє до кожного».

 

Журі конкурсу Czech Press Photo 2014 відзначило й інші фото пана Сінґера з Майдану, так само, як і інших фотокореспондентів, які там працювали. В цілому українська революція стала головною темою цьогорічного Czech Press Photo 2014, пише «Радіо Свобода».

 

Всього в ювілейному, 20-му конкурсі взяли участь 267 фотографів, які представили 3360 фотографій.

 

Головна нагорода конкурсу Czech Press Photo 2014 - «Кришталеве око», у перерахунку становить  5, 5 тисяч доларів.  Нагороду Філіпу Сінґеру вручать 21 листопада у Празі на урочистому відкритті виставки найкращих робіт Czech Press Photo.

 

Нагадаємо, український фотограф-документаліст Максим Дондюк став цьогорічним лауреатом «Конкурсу молодих фотографів «Вілле де Перпіньян імені Ремі Ошліка», перемогу йому принесли роботи з Майдану про події нинішньої зими.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3871
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду