detector.media
15.10.2014 15:49
Фотографія чеського фотографа з Майдану перемогла в конкурсі Czech Press Photo
Фотографія чеського фотографа з Майдану перемогла в конкурсі Czech Press Photo

Фотографія «Початок» молодого чеського фотожурналіста Філіпа Сінґера з Майдану здобула першу нагороду в ХХ міжнародному конкурсі Czech Press Photo, який відбувся у Празі (Чехія). Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

Філіп Сінґер - фотожурналіст агенції ЕРА (European Pressphoto Agency). 1 грудня 2013 року він зафіксував мить, коли чоловік із закривавленим обличчям проходив повз стіну Михайлівського собору в Києві.

 

«В інтерв'ю чеському інформаційному каналові ČT24 член журі конкурсу, американський фотограф і мистецтвознавець Джеймс Г'юґенін зазначив, що журі ні миті не вагалось, протягом п'яти хвили одноголосно вибравши найкращу фотографію цьогорічного Czech Press Photo», - зазначається в матеріалі «Радіо Свобода».

 

У тому ж інтерв'ю пан Г'юґенін зазначив, що фотографія Філіпа Сінґера звернена до важливої сучасної європейської події. Той особистий біль, який глядач побачить на фото, на тлі мовчазної величі святих і ангелів - «це сильна метафора, яка хвилює й промовляє до кожного».

 

Журі конкурсу Czech Press Photo 2014 відзначило й інші фото пана Сінґера з Майдану, так само, як і інших фотокореспондентів, які там працювали. В цілому українська революція стала головною темою цьогорічного Czech Press Photo 2014, пише «Радіо Свобода».

 

Всього в ювілейному, 20-му конкурсі взяли участь 267 фотографів, які представили 3360 фотографій.

 

Головна нагорода конкурсу Czech Press Photo 2014 - «Кришталеве око», у перерахунку становить  5, 5 тисяч доларів.  Нагороду Філіпу Сінґеру вручать 21 листопада у Празі на урочистому відкритті виставки найкращих робіт Czech Press Photo.

 

Нагадаємо, український фотограф-документаліст Максим Дондюк став цьогорічним лауреатом «Конкурсу молодих фотографів «Вілле де Перпіньян імені Ремі Ошліка», перемогу йому принесли роботи з Майдану про події нинішньої зими.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY