Двох фрілансерів газети «Вести» відпустили з полону «ЛНР» без документів та верхнього одягу

Двох фрілансерів газети «Вести» відпустили з полону «ЛНР» без документів та верхнього одягу

10 Жовтня 2014
3439

Двох фрілансерів газети «Вести» відпустили з полону «ЛНР» без документів та верхнього одягу

3439
Двох фрілансерів газети «Вести» відпустили з полону «ЛНР» без документів та верхнього одягу
Двох фрілансерів газети «Вести» відпустили з полону «ЛНР» без документів та верхнього одягу

Фрілансера видань «Вести» і «Вести.Репортер» Сергія Бойка і фоторепортера-початківця Олександра Гарматенка, які були затримані 22 вересня співробітниками «спецслужб» терористичної організації ЛНР в місті Антрациті (Луганська область), зранку 30 вересня відпустили з полону в місті Свердловську (Луганська область). Про це йдеться на сайті газети «Вести».

 

При цьому видання повідомляє, що медійників залишили без документів та верхнього одягу. «Журналістам вкрай важко дістатися додому, оскільки перетнути таку кількість блокпостів без паспортів становить велику проблему», - зазначили в новині.

 

Нагадаємо, за інформацією, одержаною від нареченої Сергія Бойка Олени, журналістів затримали, коли ті робили репортаж з міста Антрацита. «Журналісти були затримані тому, що знімали на відео заборонені об'єкти. Олександр Гарматенко зафіксував об'єкти на телефон, після цього передавав це по інтернету», - повідомив «Вестям» один з командирів «ЛНР», попросивши зберегти його анонімність.

 

Повідомлялося, що затримані нібито знаходилися в комендатурі «ЛНР» Жовтневого району Луганська. Прес-служба газети «Вести» повідомила, що надасть подробиці про стан та поточне місце перебування Сергія Бойка та Олександра Гарматенка у понеділок, 13 жовтня.

 

Фрілансера Сергія Бойка вже затримували 1 серпня в районі міста Амвросіївки (Донецька область) - разом зі стрингером каналу «112 Україна» Романом Гнатюком і працівником проросійськи спрямованого сербського видання «Печат» Сергієм Белоусом. Вони опинились на волі 6 серпня на території Дніпропетровської області.

 

Телеканал «112 Україна» спростував заяву Сергія Белоуса, що він і Сергій Бойко працювали в якості стрингерів каналу на момент їхнього затримання в зоні АТО 1 серпня.

 

За повідомленням каналу «112 Україна», зв'язок із Романом Гнатюком зник 1 серпня, коли стрингер прямував на місце падіння літака «Малайзійських авіаліній» на Донеччині для висвітлення роботи експертів ОБСЄ. Повідомлялося, що він мав акредитацію самопроголошеної «Донецької народної республіки». Того ж дня про зникнення свого співробітника Сергія Белоуса повідомив тижневик «Печат».

 

5 серпня прес-служби Національної гвардії України та АТО спростували повідомлення про ймовірне затримання трьох представників ЗМІ бійцями Нацгвардії. Прес-офіцер АТО Олексій Дмитрашківський заявив, що Роман Гнатюк не отримав акредитацію для роботи в зоні АТО.

 

6 серпня троє журналістів вийшли на зв'язок із телеканалом «112 Україна» і повідомили, що знаходяться у Дніпродзержинську (Дніпропетровська область). Під час прес-конференції у Дніпродзержинську Сергій Белоус заявив, що невідомі забрали у них під час затримання техніку і гроші. «Вся наша техніка була вкрадена, вилучена невідомо ким. На одній зі стадій вона була вилучена, швидше за все, на останній стадії, як і грошові суми, які для нас вагомі. Це не кажучи вже про бронежилети, які мають певну вартість», - повідомив пан Білоус.

 

Водночас радник губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського Микола Колесник, який курує батальйон територіальної оборони «Кривбас», заявив, що бійці батальйону могли затримати стримера телеканалу «112 Україна» Романа Гнатюка помилково.

 

6 серпня міліція заявила, про відкриття кримінальне провадження за фактом викрадення Романа Гнатюка, Сергія Бойка та Сергія Белоуса за статею 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3439
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Николай
3452 дн. тому
согласен с тем что хоть отпустили живыми...а могли и не отпустить...
Виталька
3452 дн. тому
Отпустили и то хорошо, а остальное дело наживное
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду