Аврахов вважає, що його звільняють через ФМ-частоти для НРКУ

Аврахов вважає, що його звільняють через ФМ-частоти для НРКУ

22 Вересня 2014
3865
22 Вересня 2014
18:42

Аврахов вважає, що його звільняють через ФМ-частоти для НРКУ

3865
Аврахов вважає, що його звільняють через ФМ-частоти для НРКУ
Аврахов вважає, що його звільняють через ФМ-частоти для НРКУ

Тарас Аврахов вважає, що однією з головних причин його звільнення з посади генерального директора Національної радіокомпанії України є його «безкомпромісна позиція в питанні забезпечення Українського радіо частотами». Про це він заявив 22 вересня на прес-конференції, повідомляє прес-служба НРКУ.

 

«Найбільша проблема нашого радіо в тому, що воно на всі три канали мовлення має лише 30% FM-покриття. І якби я займав спокійну в цьому питанні позицію, можливо, у нас не було б причини зараз тут зустрічатися», - заявив він.

 

Коментуючи розпорядження Кабінету Міністрів №854-р від 17 вересня, у якому звільнення пояснюється «невиконанням умов контракту», пан Аврахов сказав: «Усі ми знаємо, хто користується плодами революції». На його думку, це рішення уряду ґрунтується на сумнівних фактах. «Останні події прикро вразили в тій частині, як описувалась моя діяльність на посаді», - відзначив пан Аврахов.

 

У прес-службі НРКУ нагадують про листи в Кабмін від Нацради та Комітету ВР з питань свободи слова та інформації, у яких Тарасу Аврахову закидали, що за його безпосередньої участі нібито було зруйновано Броварський передавальний центр, а 97 гектарів землі, передано для «ведення сільськогосподарських робіт». Ще один закид з листів - затримання у 2013 році одного із співробітників НРКУ за нібито хабар - пан Аврахов назвав «спецоперацією з підготовки його дискредитації».

 

«Відповіді на всі дописування ми надали в офіційних листах в рамках Закону про доступ до публічної інформації, - уточнив генеральний директор НРКУ. - Що у нас не всі ФМ-передавачі працюють - зрозуміло, не всі, тому що в Криму вони не можуть працювати. Що у нас немає коштів і ми не маємо права боротися за ФМ-ресурси - це просто неправда, тому що наприкінці минулого року ми спеціально закумулювали кошти для того, щоб брати участь у конкурсі, що був оголошений наприкінці року».

 

«Історія не дописана, - заявив Тарас Аврахов на завершення прес-конференції. - Ми як журналісти повинні бути сильнішими за негідників».

 

Нагадаємо, що Кабмін звільнив Тараса Аврахова з посади генерального директора Національної радіокомпанії України розпорядженням № 854-р від 17 вересня 2014 р. «у зв'язку з невиконанням умов контракту».

 

Тим часом українська влада планує створити загальнонаціональну ФМ-мережу для Українського радіо, об'єднавши мережі НРКУ, ОДТРК та прорахувавши і виділивши частоти, яких бракує. Цей план розробили Держкомтелерадіо та Нацрада з питань телебачення і радіомовлення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3865
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
фпывпк
3478 дн. тому
http://ubiytsaefira.blogspot.com/
Татьяна
3523 дн. тому
В нашій державі нічого не змінилось. Забрати у когось стало нормою. Навіщо забирати фм-проекти у державних компаній? Чи додасть нацрадіо отримання цих частот слухачів? Ні! Скоріше забере у місцевих громад свої радіостанції і позбавить спілкування слухачів. Ідея "об'єднання" непродумана.
Експерт
3525 дн. тому
Брід словом "об'єднавши" слід розуміти" забравши в ОДТРК...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду