detector.media
22.09.2014 18:42
Аврахов вважає, що його звільняють через ФМ-частоти для НРКУ
Аврахов вважає, що його звільняють через ФМ-частоти для НРКУ

Тарас Аврахов вважає, що однією з головних причин його звільнення з посади генерального директора Національної радіокомпанії України є його «безкомпромісна позиція в питанні забезпечення Українського радіо частотами». Про це він заявив 22 вересня на прес-конференції, повідомляє прес-служба НРКУ.

 

«Найбільша проблема нашого радіо в тому, що воно на всі три канали мовлення має лише 30% FM-покриття. І якби я займав спокійну в цьому питанні позицію, можливо, у нас не було б причини зараз тут зустрічатися», - заявив він.

 

Коментуючи розпорядження Кабінету Міністрів №854-р від 17 вересня, у якому звільнення пояснюється «невиконанням умов контракту», пан Аврахов сказав: «Усі ми знаємо, хто користується плодами революції». На його думку, це рішення уряду ґрунтується на сумнівних фактах. «Останні події прикро вразили в тій частині, як описувалась моя діяльність на посаді», - відзначив пан Аврахов.

 

У прес-службі НРКУ нагадують про листи в Кабмін від Нацради та Комітету ВР з питань свободи слова та інформації, у яких Тарасу Аврахову закидали, що за його безпосередньої участі нібито було зруйновано Броварський передавальний центр, а 97 гектарів землі, передано для «ведення сільськогосподарських робіт». Ще один закид з листів - затримання у 2013 році одного із співробітників НРКУ за нібито хабар - пан Аврахов назвав «спецоперацією з підготовки його дискредитації».

 

«Відповіді на всі дописування ми надали в офіційних листах в рамках Закону про доступ до публічної інформації, - уточнив генеральний директор НРКУ. - Що у нас не всі ФМ-передавачі працюють - зрозуміло, не всі, тому що в Криму вони не можуть працювати. Що у нас немає коштів і ми не маємо права боротися за ФМ-ресурси - це просто неправда, тому що наприкінці минулого року ми спеціально закумулювали кошти для того, щоб брати участь у конкурсі, що був оголошений наприкінці року».

 

«Історія не дописана, - заявив Тарас Аврахов на завершення прес-конференції. - Ми як журналісти повинні бути сильнішими за негідників».

 

Нагадаємо, що Кабмін звільнив Тараса Аврахова з посади генерального директора Національної радіокомпанії України розпорядженням № 854-р від 17 вересня 2014 р. «у зв'язку з невиконанням умов контракту».

 

Тим часом українська влада планує створити загальнонаціональну ФМ-мережу для Українського радіо, об'єднавши мережі НРКУ, ОДТРК та прорахувавши і виділивши частоти, яких бракує. Цей план розробили Держкомтелерадіо та Нацрада з питань телебачення і радіомовлення.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY