Інформполітика у районах з «особливим порядком» на Донбасі  залишиться проукраїнською  – Держкомтелерадіо

Інформполітика у районах з «особливим порядком» на Донбасі залишиться проукраїнською – Держкомтелерадіо

17 Вересня 2014
3123
17 Вересня 2014
16:00

Інформполітика у районах з «особливим порядком» на Донбасі залишиться проукраїнською – Держкомтелерадіо

3123
Інформполітика у районах з «особливим порядком» на Донбасі  залишиться проукраїнською  – Держкомтелерадіо
Інформполітика у районах з «особливим порядком» на Донбасі  залишиться проукраїнською  – Держкомтелерадіо

Ухвалення Верховною Радою Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» жодним чином не впливає на характер і зміст державної інформаційної політики, що була і залишиться проукраїнською та проєвропейською. Про це йдеться у заяві  директора департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо Богдан Червак.

 

«Ніхто не відміняв рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо вилучення із кабельних мереж російських каналів-агресорів. Усі, хто не виконуватиме рішення Нацради, будуть відповідати перед українським законом», - заявляє пан Червак.

 

За його словами, при першій можливості буде відновлено мовлення Донецької та Луганської державних телерадіокомпаній, які сьогодні захоплені російськими окупантами і терористами. Журналістські колективи цих телерадіокомпаній готові приступити до роботи, коли для цього з'являться необхідні умови. «Зрадників і колаборантів серед них - одиниці. Про кожного ми знаємо, і у свій час ними займеться Служба безпеки України», - сказав директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо.

 

Виготовлення і поширення на території Донбасу так званої сепаратистської друкованої продукції, яка закликає до війни, до неконституційної зміни державного устрою України, розпалювання міжнаціональної ворожнечі, посягання на територіальну цілісність і незалежність держави, і надалі є недопустимим. За словами Богдана Червака, Держкомтелерадіо вже має досвід співпраці з правоохоронними органами, Збройними силами України, Національною гвардії, добровольчими батальйонами щодо виявлення та припинення такої антидержавної та антиукраїнської діяльності.

 

Нагадаємо, директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо України Богдан Червак подякував радіогрупі «ТАВР-Медіа» за зменшення кількості російськомовних виконавців в ефірі їхніх радіостанцій.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3123
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду