detector.media
17.09.2014 16:00
Інформполітика у районах з «особливим порядком» на Донбасі залишиться проукраїнською – Держкомтелерадіо
Інформполітика у районах з «особливим порядком» на Донбасі  залишиться проукраїнською  – Держкомтелерадіо

Ухвалення Верховною Радою Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» жодним чином не впливає на характер і зміст державної інформаційної політики, що була і залишиться проукраїнською та проєвропейською. Про це йдеться у заяві  директора департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо Богдан Червак.

 

«Ніхто не відміняв рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо вилучення із кабельних мереж російських каналів-агресорів. Усі, хто не виконуватиме рішення Нацради, будуть відповідати перед українським законом», - заявляє пан Червак.

 

За його словами, при першій можливості буде відновлено мовлення Донецької та Луганської державних телерадіокомпаній, які сьогодні захоплені російськими окупантами і терористами. Журналістські колективи цих телерадіокомпаній готові приступити до роботи, коли для цього з'являться необхідні умови. «Зрадників і колаборантів серед них - одиниці. Про кожного ми знаємо, і у свій час ними займеться Служба безпеки України», - сказав директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо.

 

Виготовлення і поширення на території Донбасу так званої сепаратистської друкованої продукції, яка закликає до війни, до неконституційної зміни державного устрою України, розпалювання міжнаціональної ворожнечі, посягання на територіальну цілісність і незалежність держави, і надалі є недопустимим. За словами Богдана Червака, Держкомтелерадіо вже має досвід співпраці з правоохоронними органами, Збройними силами України, Національною гвардії, добровольчими батальйонами щодо виявлення та припинення такої антидержавної та антиукраїнської діяльності.

 

Нагадаємо, директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо України Богдан Червак подякував радіогрупі «ТАВР-Медіа» за зменшення кількості російськомовних виконавців в ефірі їхніх радіостанцій.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY