Держкомтелерадіо закликає державні телерадіокомпанії дотримуватися закону про вибори

Держкомтелерадіо закликає державні телерадіокомпанії дотримуватися закону про вибори

9 Вересня 2014
3508

Держкомтелерадіо закликає державні телерадіокомпанії дотримуватися закону про вибори

3508
Держкомтелерадіо закликає державні телерадіокомпанії дотримуватися закону про вибори
Держкомтелерадіо закликає державні телерадіокомпанії дотримуватися закону про вибори

Державний комітет телебачення і радіомовлення нагадує державним телерадіоорганізаціям про необхідність суворо дотримуватися вимог Закону України «Про вибори народних депутатів України» та сприяти рівному доступу учасників виборчого процесу до засобів масової інформації під час позачергових виборів до Верховної ради України в 2014 році. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Комітету.

 

Відповідно до наказу голови Держкомтелерадіо Олега Наливайка керівники державних телерадіоорганізацій, що належать до сфери управління Держкомтелерадіо, зобов'язані здійснювати висвітлення виборчого процесу на засадах об'єктивності, неупередженості та збалансованості, дотримуватися принципу рівних умов та можливостей учасників виборчого процесу.

 

На передвиборний період державні телерадіоорганізації повинні внести зміни у сітки мовлення для оприлюднення політичної агітації. Розміщення матеріалів передвиборчої агітації має здійснюватиметься за рахунок коштів виборчих фондів на умовах рівної оплати за одиницю ефірного часу.

 

Розцінки одиниці ефірного часу не можуть перевищувати розміру середньоарифметичного значення ціни за комерційну рекламу (рекламу, розповсюдження якої має на меті отримання прибутку) за останні три квартали року. Ці розцінки можуть окремо розраховуватись для робочих днів і для вихідних та святкових днів, а також окремо для різних за кількістю потенційної аудиторії періодів ефірного часу.

 

Умови надання ефірного часу для проведення передвиборної агітації політичних партій та кандидатів у депутати повинні бути розміщені на офіційних веб-сайтах ТРК та опубліковані у друкованих ЗМІ.

 

Крім того, державні ТРО мають забезпечити виробництво та трансляцію відео- та аудіороликів з роз'яснення виборчого законодавства «Вибори-2014». Аудіо- та відеозаписи усіх передач, що містять передвиборну агітацію, мають зберігатися протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення результатів виборів.

 

Нагадаємо,  Держкомтелерадіо України звернувся до Комітету з питань застосування санкцій до осіб, що підтримують та фінансують тероризм в Україні, з пропозицією вжити обмежувальні заходи щодо державних чиновників Росії, які є кураторами інформаційної сфери.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3508
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду