Тимчасова заборона російських серіалів про силовиків допоможе виграти інформаційну війну - Томенко

Тимчасова заборона російських серіалів про силовиків допоможе виграти інформаційну війну - Томенко

5 Вересня 2014
3637

Тимчасова заборона російських серіалів про силовиків допоможе виграти інформаційну війну - Томенко

3637
Тимчасова заборона російських серіалів про силовиків допоможе виграти інформаційну війну - Томенко
Тимчасова заборона російських серіалів про силовиків допоможе виграти інформаційну війну - Томенко

Голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформації, народний депутат Микола Томенко вважає, що Росію потрібно перемагати насамперед в інформаційній війні, а для цього слід тимчасово заборонити російські серіали про спецпризначенців. Про це повідомляється на персональному сайті політика.

 

Таким чином пан Томенко прокоментував законопроект про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо захисту інтересів держави (реєстраційний № 5036 від 5 вересня), автором якого він виступив разом з лідером партії «За Україну!», головою Комітету ВР з питань культури і духовності В'ячеславом Кириленком.

 

«Виник парадокс, який пов'язаний з тим, що новини на усіх українських телеканалах виглядають сьогодні адекватними і патріотичними. Водночас після них на багатьох каналах транслюються російські серіали, що пропагують доктрину «русского мира», потужність російської армії та спецслужб», - зазначив він.

 

Він сказав, що йому як голові парламентського Комітету не вдалося переконати керівників усіх українських телеканалів самостійно відмовитися від показу такого російського продукту.

 

Автори законодавчої ініціативи пропонують внести доповнення до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» у частині тимчасової заборони трансляції і ретрансляції аудіовізуальних творів, серед головних героїв яких є працівник правоохоронних органів, збройних сил, спеціальних служб РФ та/або СРСР та/або Російської імперії (за винятком аудіовізуальних творів радянського виробництва, що були відзняті до серпня 1991 року).

 

«Адже для того, щоб перемогти у нинішній війні з Росією, треба спочатку виграти світоглядну й інформаційну війни», - вважає Микола Томенко.

 

Нагадаємо, Державне агентство України з питань кіно розробило критерії щодо заборони для публічної демонстрації в Україні фільмів та серіалів виробництва РФ. У відомстві пропонують вважати за загрозу національній безпеці України та «негативний вплив на моральний дух українського народу та української армії», кінопродукцію й що відповідає одному з перерахованих критеріїв: позитивні герої фільмів мають відношення до державних, чи силових структур Російської Федерації, СРСР, чи Російської імперії; у фільмі фігурують тимчасово окуповані території України; фільм зачіпає питання історії України; українці є негативними героями у фільмі; автори чи виконавці головних ролей підтримали агресію проти України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3637
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду