Оператор «Еспресо TV» Тарас Чкан зняв відео прориву бійців «Дніпро-1» з оточення під Іловайськом

Оператор «Еспресо TV» Тарас Чкан зняв відео прориву бійців «Дніпро-1» з оточення під Іловайськом

2 Вересня 2014
4508

Оператор «Еспресо TV» Тарас Чкан зняв відео прориву бійців «Дніпро-1» з оточення під Іловайськом

4508
Оператор «Еспресо TV» Тарас Чкан зняв відео прориву бійців «Дніпро-1» з оточення під Іловайськом
Оператор «Еспресо TV» Тарас Чкан зняв відео прориву бійців «Дніпро-1» з оточення під Іловайськом

Оператор «Еспресо TV» Тарас Чкан, який разом із кореспондентом «Еспресо TV» Єгором Воробйовим і журналістом «Дорожнього контролю» Ростиславом Шапошніковим потрапив в оточення під Іловайськом (Донецька область), передав каналу ексклюзивне відео прориву командира батальйону «Дніпро-1» Юрія Берези та інших бійців під обстрілом. Його виклав у своєму профілі в Facebook журналіст Артем Шевченко.

 

«Коротке, але ексклюзивне відео для програми "Хроніки війни з Артемом Шевченком" на каналі "Еспресо TV" якимось дивом збережене і передане Тарасом Чканом. Щільний вогонь по броньованій машині. Більше відео звідти - дивіться о 22.30», - написав Артем Шевченко.

 

 

Сьогодні, 2 вересня, журналіст «Дорожнього контролю» Ростислав Шапошніков повідомив, що він разом із оператором Тарасом Чканом і журналістом телеканалу «Еспресо TV»  Єгором Воробйовим були захоплені російськими військовими, які підозрювали, що журналісти є диверсантами-коригувальниками вогню та навідниками. Військові РФ відпустили двох українських журналістів, Єгор Воробйов залишився в полоні. Наразі Тарас Чкан і Ростислав Шапошніков знаходяться у безпеці у Києві.

 

Під час ефіру на «Еспресо TV» начальник управління інформбезпеки Нацгвардії Юрій Стець, зазначив, що звільнення кореспондента каналу «Еспресо TV» Єгора Воробйова є для нього першочерговим завданням.

 

Як повідомив засновник «Еспресо TV», нардеп Микола Княжицький у своєму профілі в Facebook, працівники телеканалу не піддають справу розголосу, оскільки активно працюють над звільненням Єгора Воробйова. «Ми зверталися по допомогу до Президента, МО, СБУ , та МВС. Поки що з офіційних структур намагається допомагати лише МВС», - зазначив пан Княжицький.

   

Нагадаємо, 1 вересня дружина Єгора Воробйова, журналістка Олена Солодовнікова у своєму Facebook повідомила, що її чоловік потрапив у полон до російських військових, що пізніше також підтвердив Микола Княжицький.

 

Раніше Олена Солодовнікова від імені рідних, близьких та друзів журналістів каналу «Еспресо TV» Єгора Воробйова, Тараса Чкана і журналіста «Дорожнього контролю» Ростислава Шапошнікова розповсюдила заяву, у якій вимагалось від уряду України врятувати журналістів будь-яким можливим способом.

 

30 серпня редакція каналу «Еспресо TV» звернулась до Президента України Петра Порошенка, міністра оборони Валерія Гелетея, глави СБУ Валентина Наливайченка та очільника МВС Арсена Авакова з вимогою вжити заходів для порятунку трьох журналістів, що з 25 серпня перебувають в оточенні в Іловайську (Донецька область).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4508
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду