detector.media
02.09.2014 16:03
Оператор «Еспресо TV» Тарас Чкан зняв відео прориву бійців «Дніпро-1» з оточення під Іловайськом
Оператор «Еспресо TV» Тарас Чкан зняв відео прориву бійців «Дніпро-1» з оточення під Іловайськом

Оператор «Еспресо TV» Тарас Чкан, який разом із кореспондентом «Еспресо TV» Єгором Воробйовим і журналістом «Дорожнього контролю» Ростиславом Шапошніковим потрапив в оточення під Іловайськом (Донецька область), передав каналу ексклюзивне відео прориву командира батальйону «Дніпро-1» Юрія Берези та інших бійців під обстрілом. Його виклав у своєму профілі в Facebook журналіст Артем Шевченко.

 

«Коротке, але ексклюзивне відео для програми "Хроніки війни з Артемом Шевченком" на каналі "Еспресо TV" якимось дивом збережене і передане Тарасом Чканом. Щільний вогонь по броньованій машині. Більше відео звідти - дивіться о 22.30», - написав Артем Шевченко.

 

 

Сьогодні, 2 вересня, журналіст «Дорожнього контролю» Ростислав Шапошніков повідомив, що він разом із оператором Тарасом Чканом і журналістом телеканалу «Еспресо TV»  Єгором Воробйовим були захоплені російськими військовими, які підозрювали, що журналісти є диверсантами-коригувальниками вогню та навідниками. Військові РФ відпустили двох українських журналістів, Єгор Воробйов залишився в полоні. Наразі Тарас Чкан і Ростислав Шапошніков знаходяться у безпеці у Києві.

 

Під час ефіру на «Еспресо TV» начальник управління інформбезпеки Нацгвардії Юрій Стець, зазначив, що звільнення кореспондента каналу «Еспресо TV» Єгора Воробйова є для нього першочерговим завданням.

 

Як повідомив засновник «Еспресо TV», нардеп Микола Княжицький у своєму профілі в Facebook, працівники телеканалу не піддають справу розголосу, оскільки активно працюють над звільненням Єгора Воробйова. «Ми зверталися по допомогу до Президента, МО, СБУ , та МВС. Поки що з офіційних структур намагається допомагати лише МВС», - зазначив пан Княжицький.

   

Нагадаємо, 1 вересня дружина Єгора Воробйова, журналістка Олена Солодовнікова у своєму Facebook повідомила, що її чоловік потрапив у полон до російських військових, що пізніше також підтвердив Микола Княжицький.

 

Раніше Олена Солодовнікова від імені рідних, близьких та друзів журналістів каналу «Еспресо TV» Єгора Воробйова, Тараса Чкана і журналіста «Дорожнього контролю» Ростислава Шапошнікова розповсюдила заяву, у якій вимагалось від уряду України врятувати журналістів будь-яким можливим способом.

 

30 серпня редакція каналу «Еспресо TV» звернулась до Президента України Петра Порошенка, міністра оборони Валерія Гелетея, глави СБУ Валентина Наливайченка та очільника МВС Арсена Авакова з вимогою вжити заходів для порятунку трьох журналістів, що з 25 серпня перебувають в оточенні в Іловайську (Донецька область).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY