Золотий парашут для Анастасії Даугуле

Золотий парашут для Анастасії Даугуле

1 Вересня 2014
9725

Золотий парашут для Анастасії Даугуле

9725
Чим уже так полюбилася Ганні Безлюдній Анастасія Даугуле, сказати важко. Хоча можна припустити, що властивою їй безвідмовністю, здатністю, так би мовити, коливатися разом із «лінією партії»…
Золотий парашут для Анастасії Даугуле
Золотий парашут для Анастасії Даугуле

Чим уже так полюбилася Ганні Безлюдній Анастасія Даугуле, сказати важко. Хоча можна припустити, що властивою їй безвідмовністю, здатністю, так би мовити, коливатися разом із «лінією партії». А «своїх» Ганна Віталіївна, судячи з того, що майже всі звільнені з «Подробностей» уже знову в ефірі «Інтера», принаймні тієї його частини, що контролюється Фірташем, не кидає. Задля працевлаштування Анастасії Безлюдна пожертвувала не лише Дар'єю Капустян, яку просто попросили звільнитися з ранкової програми, але й Ганною Гомонай. Хоча дружина Андрія Шевченка (не того, котрий футболіст, а того, який депутат ВРУ), «болюче рішення» ухвалила цілком самостійно. І, кажуть, для Ганни Віталіївни це була не менш болюча звістка: адже скандал явний. Ганні Гомонай, бачте, некомфортно працювати з персонажем «Дошки ганьби» на «Детектор медіа» в одному ефірі. До речі, пара ведучих «Ранку з "Інтером"» вела ефіри по черзі, не перетинаючись у студії. Але, мабуть, сама думка, що тричі нелюба пристосуванка, помічена в озвученні найдикіших інформаційних маніпуляцій про Майдан у «Подробицях», сидітиме в твоїй гримерці й користуватиметься твоїм гримом, невимушено посміхаючись твоєму дзеркалу, виявилася для Ганни Гомонай нестерпною.

 

Хай там як, але справу зроблено - екс-ведуча «Подробиць», вигнана з новин чи то у відпустку, чи то у вільне плавання, опинилася в студії «Ранку з "Інтером"» 1 вересня. Якщо для менеджменту каналу присутність Анастасії Даугуле в кадрі - символ оновлення (вересень - це ще й традиційний старт нового сезону на телебаченні, якщо хтось забув), то є великі підозри, що це ніяке не оновлення, а навпаки - ознака стагнації каналу. Свідченням цього є й те, що «дебют» самої ведучої, до речі, чи не наймолодшого заслуженого журналіста України, в ранковому ефірі був настільки невиразним, що просто... не запам'ятався.

 

Хоча, між нами, ведучим виявляти яскраву індивідуальність у «Ранку з "Інтером"» досить складно. Чомусь програму побудовано так, що їм залишається хіба що демонструвати сліпучу «американську» посмішку, підбадьорливо кажучи на камеру, наскільки прекрасний і щасливий день очікує тих, хто долучився до не менш прекрасної й щасливої команди «Ранку».

 

А втім, у ранковому ефірі все-таки бажані особиста чарівливість і дар переконання. Сповнена життя Дар'я Капустян усе це мала - попри озвучувані ведучою банальності, на неї хотілося дивитися і, що не менш важливо, цій ведучій хотілося вірити. Ганна Гомонай брала глядача ніжним тембром голосу і чудовою українською.

 

Жодною з цих чеснот Анастасія Даугуле похвалитися не може. На додачу до всього, стилісти «Ранку з "Інтером"» зробили все, аби ведуча продемонструвала свої недоліки. Приміром, сукенку можна було з вибрати таку, щоби прикривала коліна. А туфлі - на нижчих підборах. Тоді глядач, може, й не чухав би макітру, витріщаючись на неправдоподібно тонкі ніжки, які виглядають із-під мішкуватої сукенки, тягнучись до запаморочливих шпильок.

 

Постаралися й перукарі, вивісивши на щоки ведучої якісь прямовисні прядки, залаковані до дерев'яного стану.

 

Одне слово, мимоволі починаєш вірити словам Ганни Гомонай, що команда «Ранку...» не дуже рада змінам у складі її ведучих. Принаймні, стилісти свою антипатію до нового обличчя програми показали дуже переконливо.

 

Відтак суто по-жіночому Дар'я Капустян та Ганна Гомонай можуть почуватися відомщеними.

 

Щодо української мови Анастасії Даугуле, то в цьому сенсі ведуча автора цих рядків дещо вразила. Для мене став величезним сюрпризом сам факт того, що завжди російськомовна ведуча володіє державною на досить пристойному рівні. Ну, принаймні, в неї це виходить краще, ніж у Юлії Тимошенко. Я про вимову.

 

Про зміст підводок, начиток і періодичних закликів надсилати есемес на короткий номер, аби виграти мільйон гривень, авто «Порше» чи квартиру в Києві, предметно говорити не випадає. Запитання обурених телеглядачів, морально чи ні стимулювати людей витрачати гроші на есемески заради «Порше», коли в країні збирають копійки на армію, треба адресувати організаторам цього лохотрону. Ну й, безперечно, власникам каналу. До речі, геть небідним людям і юрособам.

 

Ну, а новій-старій зірці «Інтера» залишається по-доброму позаздрити, бо ж не щодня бачиш людину, яка народилася або зі срібною ложкою в роті, або ж із золотим парашутом за плечима. Не кожному так щастить. І радше за все, цей парашут у найближчому майбутньому може перетворитися на ракету, яка знову винесе Анастасію Даугуле у вечірні прайми. «Пісня року-2014», принаймні, вже на підході.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9725
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ирина
3558 дн. тому
Анастасия - профессионал с большой буквы!
синичка
3559 дн. тому
А мне она нравится. Я просто без ума от Настеньки)
Хосе Игнасио
3559 дн. тому
От, бабы склочные) "Просто Мария", ну зачем же в эту курилку еще и детей тащить, придумывать каких-то мифических насупившихся сыновей? Бред какой-то. Хорошо Даугуле ведёт, искренне улыбается, всё нормально у неё выходит. Узбагойтесь)))
Просто Мария
3559 дн. тому
Люди! Причем здесь Гомонай????????? Утро действительно отвратительное. Телекритика об єтом написала. Пост не анонимный, есть автор. Нравится вам даугуле смотрите на здоровье. Мне и моей семье не нравится. Я старших детей собирала в школу под утро в телевизоре. Девочки были очень милые что даша что ганна. От даугуле чувствуется фальш. Она улыбается а насквозь фальшиво. У меня даже младший сын об этом сказал - три годика - посмотрел на экран - он девочкам улыбался всегда в ответ на их улыбки, а тут насупился - и говорит - злая тетка. Дети они чувствуют. Это мы можем гадать вспоминать майдан. Спорить удачная ли замена ведущих или нет. А малой сразу правду почувствовал. Что фальш у даугуле за красивым личиком. Не смотрим больше.
я
3560 дн. тому
некрасиво. все это похоже на личную неприязнь, и, что самое противное, ненависть Гомонай к Даугуле. это не профессионально. Даугуле, несмотря ни на что, профессиональная ведущая. а Гомонай перешла на личности. низко
Фу
3560 дн. тому
На редкость отвратительный бабски-завистливый текст. Зависть, злоба, агрессия. Фантастическая субъективность. Стыдно, что такое публикуют
Аня
3560 дн. тому
Ганночко Гомонай, вгамуйся! твоє авторство очевидне! було зрозуміло, що ти виливатимеш купу лайна, але ж не так, жіночко! це вже просто таки жіночі образи. не опускайся так низько! май гідність!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду