Міліція продовжує справу проти сєверодонецького кабельного оператора «Вокар-Холдинг»

Міліція продовжує справу проти сєверодонецького кабельного оператора «Вокар-Холдинг»

30 Серпня 2014
2926

Міліція продовжує справу проти сєверодонецького кабельного оператора «Вокар-Холдинг»

2926
Міліція продовжує справу проти сєверодонецького кабельного оператора «Вокар-Холдинг»
Міліція продовжує справу проти сєверодонецького кабельного оператора «Вокар-Холдинг»

Міліція у місті Сєвєродонецьку (Луганська область) продовжує слідчі дії щодо кабельного оператора «Вокар-Холдинг» (мережа «Ланет»), який у квітні і травні на вимогу сепартистів не став включати російські і виключати українські телеканали. Про це «Телекнитиці» повідомила прес-служба МВС України у відповідь на запит.

 

Як писала «Детектор медіа», 11 серпня у Сєвєродонецьку обласний відділ МВС по боротьбі з кіберзлочинністю почав вилучати комп'ютери і сервери з головної станції ТОВ «Вокар-Холдинг» - основного постачальника кабельного телебачення та інтернету у місті. Приводом для таких дій міліції стало рішення суду про порушення авторських і суміжних прав.

 

Через кілька годин віце-президент Асоціації правовласників та постачальників контенту (АППК) Наталія Клітна повідомила, що міліція припинила вилучення обладнання компанії-провадера програмної послуги ТОВ «Вокар-Холдинг», сервери знову ввімкнули.

 

«Працівниками Управління боротьби з кіберзлочинністю ГУ МВС України в Луганській області здійснювалося оперативне супроводження матеріалів кримінального провадження № 12014130370002145, відкритого слідчим підрозділом Сєвєродонецького MB 05.08.2014 за ч. 1 ст. 176 КК України по факту незаконної (без згоди з правовласниками) трансляції ТОВ «Вокар-Холдинг» телеканалів. 08.08.2014 Сєвєродонецьким міським судом було винесено ухвалу про проведення обшуку у приміщенні ТОВ «Вокар-Холдинг», та 11 серпня поточного року проведено обшук у даній компанії. За результатами проведення обшуку нічого не вилучалося. Слідство триває», - повідомляє прес-служба МВС у своєму листі від 29 серпня.

 

Видання AIN.ua повідомляє, що вилучення обладнання ТОВ «Вокар-Холдинг», який входить до мережі «Ланет», що одна з перших в Україні добровільно виключила з переліку трансльованих російські телеканали, припинилось після особистого втручання міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

 

Водночас деякі експерти заявляють, що кримінальне провадження проти «Вокар-Холдинг» розпочалось як помста за відключення російських телеканалів. У квітні офіс кабельного оператора «Вокар-Холдинг» пікетували проросійські мітингувальники, яки вимагали включити російські телеканали. В травні терористи ЛНР вимагали кабельних операторів Сєвєродонецька - ТРК «СТВ» і ТОВ «Вокар-Холдинг» відключити  українські телеканали, повідомив канал «112 Україна». 

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2926
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду