Канал НТВ звернувся до Держкомтелерадіо з проханням сприяти роботі російських журналістів в Україні

Канал НТВ звернувся до Держкомтелерадіо з проханням сприяти роботі російських журналістів в Україні

22 Серпня 2014
4350

Канал НТВ звернувся до Держкомтелерадіо з проханням сприяти роботі російських журналістів в Україні

4350
Канал НТВ звернувся до Держкомтелерадіо з проханням сприяти роботі російських журналістів в Україні
Канал НТВ звернувся до Держкомтелерадіо з проханням сприяти роботі російських журналістів в Україні

Продюсер російської телекомпанії НТВ Олександр Долгіх звернувся до Держкомтелерадіо України із проханням посприяти знімальній групі каналу в підготовці новинних сюжетів з України. У Держкомтелерадіо у відповідь заявили, що подібні дії не входять до їхньої компетенції і висловили обурення зверненням НТВ. Про це «Детектор медіа» повідомив директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо України Богдан Червак.

 

У своєму листі до голови Держкомтелерадіо Олега Наливайка Олександр Долгіх попросив голову Комітету сприяти зйомці новинних сюжетів НТВ та дозволити працівникам каналу працювати у Києві та Київській області. Зокрема, продюсер каналу попросив Держкомтелерадіо надати офіційну акредитацію знімальній групі НТВ у складі кореспондента Олексія Калякіна, оператора Валентина Лосєва та звукооператора Євгенія Савоніна.

 

У відповідь на прохання представника НТВ Богдан Червак заявив, що Держкомтелерадіо не є органом, який має право надавати акредитацію іноземним журналістам. «В Україні немає спеціального органу, який би займався суто видачею акредитацій закордонним ЗМІ, це така собі абстрактна процедура», - заявив пан Червак в коментарі «Детектор медіа».

 

Втім, на його думку, якщо канал НТВ виявив бажання працювати в Києві та області, пану Долгіх доцільно було звернутися із запитом до Київської міської та Київської обласної держадміністрацій. «Хоча лист надійшов не за адресою, вважаю за необхідне відповісти йому публічно. В нашій країні добре знають канал НТВ. Українці мали змогу оцінити його «об'єктивні» новини та репортажі під час Революції гідності. Саме тоді так звані журналісти цього рупору Газпрому подавали в ефір картинку й коментарі, які не лише спотворювали реалії, а були глибоко образливими для мільйонів українців, які вийшли на Майдан відстоювати честь і гідність своєї нації», - заявив пан Червак.

 

Він також повідомив, що позиція Держкомтелерадіо стосовно діяльності каналу НТВ є категорично несхвальною. На думку Богдана Червака, влада Кремля веде проти України неоголошену війну, складовою якої є інформаційна агресія, тому важко знайти логічне пояснення, що саме спонукало представника російського ЗМІ звернутись до української влади за сприянням у роботі.

 

«Нешановний пане Долгіх, ваш канал несе пряму відповідальність за жертви Небесної Сотні, за тисячі загиблих мирних громадян і воїнів на сході нашої країни, за горе і сльози сиріт, вдів, безутішних батьків. Але у вас ще є шанс реабілітуватися перед українським народом. Вам варто приїхати до Києва і здатись українському правосуддю. Переконаний, вирок буде справедливим. Відбувши покарання, ви повернетесь у свою країну морально очищеним», - написав Богдан Червак у зустрічному листі до НТВ.

 

 

Нагадаємо, що нині відповідно до рішень Нацради й ухвал Окружного адміністративного суду міста Києва в ефірних і кабельних мережах заборонено мовлення 14 російських каналів: «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «НТВ-Мир», «Россия-24», TVCI, «Россия-1», НТВ, ТНТ, «Петербург-5», «Звезда», РЕН-ТВ і РБК-ТВ, а також Life News та Russia Today як неадаптовані.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4350
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду