Замначальника київського ДАІ подав позов на «Дорожній контроль» і вимагає 100 тисяч гривень

Замначальника київського ДАІ подав позов на «Дорожній контроль» і вимагає 100 тисяч гривень

15 Серпня 2014
4018

Замначальника київського ДАІ подав позов на «Дорожній контроль» і вимагає 100 тисяч гривень

4018
Замначальника київського ДАІ подав позов на «Дорожній контроль» і вимагає 100 тисяч гривень
Замначальника київського ДАІ подав позов на «Дорожній контроль» і вимагає 100 тисяч гривень

Суддя Святошинського районного суду міста Києва М.О. Морозов відкрив провадження за позовом заступника начальника столичного ДАІ Олександра Ткаченка до керівника інтернет-видання «Дорожній контроль» (ДК) Ростислава Шапошникова. Про це повідомляється на сайті видання «ДК».

 

У позові пан Ткаченко просить суд визнати недостовірною інформацію у статті «ДК» «Замначальника ДАІ Києва Ткаченко не знає про існування «Дорожнього контролю» і вимагає 100 тисяч грн відшкодування.

 

Позивач також вимагає видалення матеріалу з сайту видання та опублікування його спростування протягом десяти днів з моменту набрання чинності рішення суду.

 

За повідомленням «Дорожнього контролю», у статті, через яку Олександр Ткаченко подав позов на видання, повідомлялось про його заборону запису інтерв'ю з підполковником Лукішою. Інцидент був задокументований на відео із поясненням того, що заступник начальника столичного ДАІ повівся із журналістами агресивно та по-хамськи.

 

«Саме ці оціночні судження поведінки полковника Ткаченко і стали предметом позову. Замначальника ДАІ вважає, що його репутації було завдано серйозної шкоди і щоб компенсувати страждання, йому необхідно заплатити 100 тис. гривень», - повідомляє видання. У своєму позові Ткаченко пише, що знаходився в будівлі Управління ДАІ не в якості заступника начальника УДАІ Києва, а як цивільна особа.

 

 

Крім цього, в тексті позову пана Ткаченко йдеться не тільки про предмет спору, а й викладене особисте ставлення Управління ДАІ до діяльності «Дорожнього контролю».

 

«Діяльність «Дорожнього контролю» часто набуває екстремістського забарвлення, зі сторінок свого інтернет-видання журналісти закликають аудиторію до приниження честі та гідності інших осіб, здійснення насильства щодо працівників правоохоронних органів ... ДК використовує інтернет-сторінку roadcontrol.org.ua для пропаганди насильства та жорстокості, масового, цинічного приниження честі та гідності громадян», - зазначено у позові Олександра Ткаченко.

 

Співробітники інтернет-сайту вважають подібні обвинувачення тиском на видання, діяльність якого спрямована на дотримання правил дорожнього руху та викриття існуючих проблем в області дорожньої безпеки.

 

Видання зазначає, що у статті, яку пан Ткаченко вважає спірною, було написано наступне: «Дорожньому контролю» стало відомо, що днями у Віталія Яреми пройшла нарада на тему "Що робити з «Дорожнім контролем»". За підсумком, юристам Міністерства внутрішніх справ було доручено придумати підстави для ліквідації "ДК" і припинення його діяльності. Тому, читачі вже можуть чекати публікацій про нові напади на журналістів "ДК", нові судові позови і нові кримінальні справи».

 

Олександр Ткаченко подав позов на інтернет-видання «Дорожній контроль» як цивільна особа.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4018
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду