detector.media
15.08.2014 15:17
Замначальника київського ДАІ подав позов на «Дорожній контроль» і вимагає 100 тисяч гривень
Замначальника київського ДАІ подав позов на «Дорожній контроль» і вимагає 100 тисяч гривень

Суддя Святошинського районного суду міста Києва М.О. Морозов відкрив провадження за позовом заступника начальника столичного ДАІ Олександра Ткаченка до керівника інтернет-видання «Дорожній контроль» (ДК) Ростислава Шапошникова. Про це повідомляється на сайті видання «ДК».

 

У позові пан Ткаченко просить суд визнати недостовірною інформацію у статті «ДК» «Замначальника ДАІ Києва Ткаченко не знає про існування «Дорожнього контролю» і вимагає 100 тисяч грн відшкодування.

 

Позивач також вимагає видалення матеріалу з сайту видання та опублікування його спростування протягом десяти днів з моменту набрання чинності рішення суду.

 

За повідомленням «Дорожнього контролю», у статті, через яку Олександр Ткаченко подав позов на видання, повідомлялось про його заборону запису інтерв'ю з підполковником Лукішою. Інцидент був задокументований на відео із поясненням того, що заступник начальника столичного ДАІ повівся із журналістами агресивно та по-хамськи.

 

«Саме ці оціночні судження поведінки полковника Ткаченко і стали предметом позову. Замначальника ДАІ вважає, що його репутації було завдано серйозної шкоди і щоб компенсувати страждання, йому необхідно заплатити 100 тис. гривень», - повідомляє видання. У своєму позові Ткаченко пише, що знаходився в будівлі Управління ДАІ не в якості заступника начальника УДАІ Києва, а як цивільна особа.

 

 

Крім цього, в тексті позову пана Ткаченко йдеться не тільки про предмет спору, а й викладене особисте ставлення Управління ДАІ до діяльності «Дорожнього контролю».

 

«Діяльність «Дорожнього контролю» часто набуває екстремістського забарвлення, зі сторінок свого інтернет-видання журналісти закликають аудиторію до приниження честі та гідності інших осіб, здійснення насильства щодо працівників правоохоронних органів ... ДК використовує інтернет-сторінку roadcontrol.org.ua для пропаганди насильства та жорстокості, масового, цинічного приниження честі та гідності громадян», - зазначено у позові Олександра Ткаченко.

 

Співробітники інтернет-сайту вважають подібні обвинувачення тиском на видання, діяльність якого спрямована на дотримання правил дорожнього руху та викриття існуючих проблем в області дорожньої безпеки.

 

Видання зазначає, що у статті, яку пан Ткаченко вважає спірною, було написано наступне: «Дорожньому контролю» стало відомо, що днями у Віталія Яреми пройшла нарада на тему "Що робити з «Дорожнім контролем»". За підсумком, юристам Міністерства внутрішніх справ було доручено придумати підстави для ліквідації "ДК" і припинення його діяльності. Тому, читачі вже можуть чекати публікацій про нові напади на журналістів "ДК", нові судові позови і нові кримінальні справи».

 

Олександр Ткаченко подав позов на інтернет-видання «Дорожній контроль» як цивільна особа.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY