Співробітника Нового каналу Олега Левченка зняли з потягу через кримську прописку

Співробітника Нового каналу Олега Левченка зняли з потягу через кримську прописку

15 Серпня 2014
4020

Співробітника Нового каналу Олега Левченка зняли з потягу через кримську прописку

4020
Співробітника Нового каналу Олега Левченка зняли з потягу через кримську прописку
Співробітника Нового каналу Олега Левченка зняли з потягу через кримську прописку

Українські прикордонники намагалися не впустити адміністратора Нового каналу, кримчанина Олега Левченка на територію материкової України з окупованого Російською Федерацією півострову Крим. Причиною цього стала кримська прописка у паспорті пана Левченка, повідомляє видання «Крим. Реалії».

 

За словами Олега Левченка, він проживає в Києві вже чотири роки. 12 серпня чоловік повертався додому із Сімферополя (Крим), де гостював у родичів.

 

Як розповідає пан Левченко, співробітники Держприкордонслужби висунули йому вимогу зійти з потяга на залізничній станції в Мелітополі о 23.20. «Причиною цього послугувала кримська прописка в моєму паспорті. Мене почали питати про мету мого візиту до Києва. Я повідомив, що такою метою є моє проживання і робота в столиці. Розпитували також, чи приймав я російське громадянство, у відповідь на що я надав довідку про відмову в його прийнятті. Пред'явив також посвідчення «Нового каналу» з печаткою, підписом і моєю фотографією», - розповів Олег Левченко.

 

Співробітник Держприкордонслужби попросив чоловіка надати йому довідку з відділу кадрів за місцем роботи. Оскільки такої в Олега Левченка не було, його попросили залишити потяг. «У мене паспорт громадянина України, довідка про відмову від російського громадянства, посвідчення співробітника українського загальнонаціонального каналу. Співробітник Держприкордонслужби розгортається, і, йдучи з моїм паспортом, повторює: «Я чекаю Вас на вулиці з речами. Ми повертаємо Вас додому, в Крим». Всі мої спроби хоч якось переконати його не висаджувати мене з поїзда, були безуспішними», - повідомив Олег Левченко.

 

У зв'язку з цим він змушений був вийти на станції в Мелітополі, де звернувся до старшого за зміною співробітника Держприкордонслужби. «Він визнав, що його підлеглі недостатньо вивчивши питання, поспішили з прийняттям рішення про висадку і приніс вибачення», - повідомив пан Левченко.

 

Співробітник Нового каналу заявив, що не має наміру вимагати відшкодування збитків від прикордонної служби, незважаючи на те, що на дорогу до Києва з пересадками він витратив в чотири рази більше коштів.

 

На своїй сторінці в Facebook Олег Левченко висловив обурення діями представників Держприкордонслужби, спрямованими на кримчан, які залишилися жителями України.

 

Раніше громадські працівники заявляли про подібні інциденти. У Держприкордонслужбі України не приховують, що такі випадки бувають, але як правило, прикордонники знімають з потягу громадян України з кримською реєстрацією, якщо ті викликали у них підозри, повідомляє «Громадське радіо». При виникненні проблем з проходженням кордону, у відомстві рекомендують звертатися на телефон довіри: +3 (044) 527-63-63.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4020
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду