detector.media
15.08.2014 11:55
Співробітника Нового каналу Олега Левченка зняли з потягу через кримську прописку
Співробітника Нового каналу Олега Левченка зняли з потягу через кримську прописку

Українські прикордонники намагалися не впустити адміністратора Нового каналу, кримчанина Олега Левченка на територію материкової України з окупованого Російською Федерацією півострову Крим. Причиною цього стала кримська прописка у паспорті пана Левченка, повідомляє видання «Крим. Реалії».

 

За словами Олега Левченка, він проживає в Києві вже чотири роки. 12 серпня чоловік повертався додому із Сімферополя (Крим), де гостював у родичів.

 

Як розповідає пан Левченко, співробітники Держприкордонслужби висунули йому вимогу зійти з потяга на залізничній станції в Мелітополі о 23.20. «Причиною цього послугувала кримська прописка в моєму паспорті. Мене почали питати про мету мого візиту до Києва. Я повідомив, що такою метою є моє проживання і робота в столиці. Розпитували також, чи приймав я російське громадянство, у відповідь на що я надав довідку про відмову в його прийнятті. Пред'явив також посвідчення «Нового каналу» з печаткою, підписом і моєю фотографією», - розповів Олег Левченко.

 

Співробітник Держприкордонслужби попросив чоловіка надати йому довідку з відділу кадрів за місцем роботи. Оскільки такої в Олега Левченка не було, його попросили залишити потяг. «У мене паспорт громадянина України, довідка про відмову від російського громадянства, посвідчення співробітника українського загальнонаціонального каналу. Співробітник Держприкордонслужби розгортається, і, йдучи з моїм паспортом, повторює: «Я чекаю Вас на вулиці з речами. Ми повертаємо Вас додому, в Крим». Всі мої спроби хоч якось переконати його не висаджувати мене з поїзда, були безуспішними», - повідомив Олег Левченко.

 

У зв'язку з цим він змушений був вийти на станції в Мелітополі, де звернувся до старшого за зміною співробітника Держприкордонслужби. «Він визнав, що його підлеглі недостатньо вивчивши питання, поспішили з прийняттям рішення про висадку і приніс вибачення», - повідомив пан Левченко.

 

Співробітник Нового каналу заявив, що не має наміру вимагати відшкодування збитків від прикордонної служби, незважаючи на те, що на дорогу до Києва з пересадками він витратив в чотири рази більше коштів.

 

На своїй сторінці в Facebook Олег Левченко висловив обурення діями представників Держприкордонслужби, спрямованими на кримчан, які залишилися жителями України.

 

Раніше громадські працівники заявляли про подібні інциденти. У Держприкордонслужбі України не приховують, що такі випадки бувають, але як правило, прикордонники знімають з потягу громадян України з кримською реєстрацією, якщо ті викликали у них підозри, повідомляє «Громадське радіо». При виникненні проблем з проходженням кордону, у відомстві рекомендують звертатися на телефон довіри: +3 (044) 527-63-63.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY