Звільнений з каналу «1+1» Жан Новосельцев повідомляє, що буде працювати з новим 17-м каналом

Звільнений з каналу «1+1» Жан Новосельцев повідомляє, що буде працювати з новим 17-м каналом

23 Липня 2014
14727

Звільнений з каналу «1+1» Жан Новосельцев повідомляє, що буде працювати з новим 17-м каналом

14727
Звільнений з каналу «1+1» Жан Новосельцев повідомляє, що буде працювати з новим 17-м каналом
Звільнений з каналу «1+1» Жан Новосельцев повідомляє, що буде працювати з новим 17-м каналом

Журналіст-розслідувач Жан Новосельцев, якого було звільнено з телеканалу «1+1», заявив, що планує невдовзі співпрацювати з новим телевізійним проектом - 17-м каналом. Про це він повідомив у своєму Facebook.

 

Нагадаємо, на початку травня прес-служба телеканалу «1+1» повідомила, що канал розриває трудові відносини з ведучим програм журналістських розслідувань «Гроші» Жаном Новосельцевим.

 

Журналіст із 4 квітня перебував у відпустці в зв'язку зі службовим розслідуванням, причиною якого стали підозри в співпраці ведучого з іншими медіакомпаніями («Гром.TV», канал «112»), обвинувачення МВС у зв'язках пана Новосельцева і його проекту Гром.TV з екс-міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком та медіаменеджером Віктором Зубрицьким, якого нове керівництво МВС пов'язувало з колишнім міністром Віктора Януковича.  Як повідомили на каналі, такі дії Жана Новосельцева суперечать цінностям компанії «1+1 Медіа».

 

Сам Жан Новосельцев у своїй заяві про звільнення зазначив: «Прошу звільнити мене з займаної посади за власним бажанням через незгоду з позицією каналу щодо звинувачень МВС на мою адресу, цензуру у редакційній політиці та однобічність у підході щодо висвітлення політичних тем».

 

Нещодавно Жан Новосельцев з'явився у сюжеті російського каналу «Россия24», у якому стверджував, що інший колишній український журналіст, нині політичний біженець Анатолій Шарій піддавався в Україні репресіям і утискам. У цьому ж сюжеті пан Шарій роповідає, що  знайшов підтвердження того, як українські військові вбивають мирних мешканців у Луганську.

 

 

У відповідь на зауваження друзів про те, що він повинен усвідомлювати, телеканалу якої репутації він дає коментар, Жан Новосельцев повідомив: «Зовсім скоро в Україні з'явиться новий ресурс - 17 канал. Його суть проста як двічі два (не плутати з 1+1): об'єктивність і обов'язково, як мінімум, дві діаметрально протилежних сторони в матеріалах.  Коли то це було правилом для всіх. Зараз цей постулат, здається залишився лише рунами, видряпаними на скелі. Нічого, відкопаємо правду. раз був новатором стану і телеархеологом. Поки ще сайт ТК 17 працює в тестовому режимі».

 

Як писала «Детектор медіа», Жан Новосельцев згадувався у схемі, оприлюдненій Міністерством внутрішніх справ, де вказано зв'язки медіакоординатора колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка - Віктора Зубрицького. Пан Новосельцев розповів, що з 2010 року займався проектом «Гром.TV», і пан Зубрицький фінансово й тематично сприяв журналістам «Гром.TV» у проведенні розслідувань.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14727
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олексій Кутпов
3519 дн. тому
Телекритико! Де інформація про те, що Аваков з тріском програв першу судову інстанцію за позов Жана Новосельцева про захист честі, гідності та ділової репутації? Чому така підла вибірковість фактів? https://www.youtube.com/watch?v=aJArjGWG7To&feature=youtube_gdata_player За таке на дошку пазора потрапляють. Ваша школа.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду