detector.media
23.07.2014 19:44
Звільнений з каналу «1+1» Жан Новосельцев повідомляє, що буде працювати з новим 17-м каналом
Звільнений з каналу «1+1» Жан Новосельцев повідомляє, що буде працювати з новим 17-м каналом

Журналіст-розслідувач Жан Новосельцев, якого було звільнено з телеканалу «1+1», заявив, що планує невдовзі співпрацювати з новим телевізійним проектом - 17-м каналом. Про це він повідомив у своєму Facebook.

 

Нагадаємо, на початку травня прес-служба телеканалу «1+1» повідомила, що канал розриває трудові відносини з ведучим програм журналістських розслідувань «Гроші» Жаном Новосельцевим.

 

Журналіст із 4 квітня перебував у відпустці в зв'язку зі службовим розслідуванням, причиною якого стали підозри в співпраці ведучого з іншими медіакомпаніями («Гром.TV», канал «112»), обвинувачення МВС у зв'язках пана Новосельцева і його проекту Гром.TV з екс-міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком та медіаменеджером Віктором Зубрицьким, якого нове керівництво МВС пов'язувало з колишнім міністром Віктора Януковича.  Як повідомили на каналі, такі дії Жана Новосельцева суперечать цінностям компанії «1+1 Медіа».

 

Сам Жан Новосельцев у своїй заяві про звільнення зазначив: «Прошу звільнити мене з займаної посади за власним бажанням через незгоду з позицією каналу щодо звинувачень МВС на мою адресу, цензуру у редакційній політиці та однобічність у підході щодо висвітлення політичних тем».

 

Нещодавно Жан Новосельцев з'явився у сюжеті російського каналу «Россия24», у якому стверджував, що інший колишній український журналіст, нині політичний біженець Анатолій Шарій піддавався в Україні репресіям і утискам. У цьому ж сюжеті пан Шарій роповідає, що  знайшов підтвердження того, як українські військові вбивають мирних мешканців у Луганську.

 

 

У відповідь на зауваження друзів про те, що він повинен усвідомлювати, телеканалу якої репутації він дає коментар, Жан Новосельцев повідомив: «Зовсім скоро в Україні з'явиться новий ресурс - 17 канал. Його суть проста як двічі два (не плутати з 1+1): об'єктивність і обов'язково, як мінімум, дві діаметрально протилежних сторони в матеріалах.  Коли то це було правилом для всіх. Зараз цей постулат, здається залишився лише рунами, видряпаними на скелі. Нічого, відкопаємо правду. раз був новатором стану і телеархеологом. Поки ще сайт ТК 17 працює в тестовому режимі».

 

Як писала «Детектор медіа», Жан Новосельцев згадувався у схемі, оприлюдненій Міністерством внутрішніх справ, де вказано зв'язки медіакоординатора колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка - Віктора Зубрицького. Пан Новосельцев розповів, що з 2010 року займався проектом «Гром.TV», і пан Зубрицький фінансово й тематично сприяв журналістам «Гром.TV» у проведенні розслідувань.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY