Охоронці ОМКФ заважали одеським журналістам знімати акцію Femen - ЗМІ

Охоронці ОМКФ заважали одеським журналістам знімати акцію Femen - ЗМІ

15 Липня 2014
3491

Охоронці ОМКФ заважали одеським журналістам знімати акцію Femen - ЗМІ

3491
Охоронці ОМКФ заважали одеським журналістам знімати акцію Femen - ЗМІ
Охоронці ОМКФ заважали одеським журналістам знімати акцію Femen - ЗМІ

Одеські ЗМІ повідомляють, що 14 липня в Одесі, під час акції активісток Femen і перфоменсу руху «Креативна молодь +» стався конфлікт між журналістами та співробітниками охорони Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ). Про це повідомляють інтернет-видання «Думская» та ІА «Одеса-медіа».

 

Як повідомила лідер руху «КМ +» Віра Шевченко, акція біля кінотеатру «Родина», де відбувається показ стрічок ОМКФ, проходила на підтримку незаконно затриманого в Росії українського режисера Олега Сенцова, а також проти будь-яких репресій.  Вона стверджує, що під час перфомансу вона уособлювала Україну, щастя, здоров'я, спокій і мир, а інший, епатажний учасник акції Євген Довлатов - жахи, які несе війна.

 

Під час акції з будівлі кінотеатру вийшли шість невідомих без форми і бейджів, які не тільки застосували силу до Євгена Довлатова, аби припинити акцію, але й заважали роботі журналістів телеканалу «Третій цифровий», «Комсомольская правда в Украине» та «Думская».

 

«Коли вони скрутили Довлатова і потягли по асфальту, також заважали нам знімати, штовхалися, блокували нас, били по техніці - намагалися перешкоджати журналістській діяльності», - заявив журналіст Максим Войтенко.

 

Нападники могли бути або співробітниками приватної фірми, що забезпечує порядок на території кінотеатру «Родина», або представниками охорони ОМКФ. «Думская» також повідомляє: «Нашим колегам, роботі яких на цих зйомках також перешкоджали, вдалося з'ясувати, що серед брали участь у бійці охоронців був начальник охорони Одеського кінофестивалю».

 

Активісти викликали міліцію. У Приморському відділку міліції було складено дві заяви: одну залишив активіст Євген Довлатов, іншу - кореспондент «Комсомольской правды в Украине» Максим Войтенко.  Правоохоронці пообіцяли будуть розслідувати обставини, за яких відбувалося перешкоджання журналістській діяльності при виконанні редакційного завдання.

 

«Детектор медіа»

Фото - ІА «Одеса-медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3491
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду