Нацрада має дати рекомендації для ТРК, які працюють під тиском терористів - НСЖУ

Нацрада має дати рекомендації для ТРК, які працюють під тиском терористів - НСЖУ

15 Липня 2014
2825

Нацрада має дати рекомендації для ТРК, які працюють під тиском терористів - НСЖУ

2825
Нацрада має дати рекомендації для ТРК, які працюють під тиском терористів - НСЖУ
Нацрада має дати рекомендації для ТРК, які працюють під тиском терористів - НСЖУ

Перший секретар Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко заявив, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має розробити рекомендації для ТРК, які зтикаються у своїй роботі із тиском і погрозами з боку озброєних сепаратистів. Про це він заявив під час зустрічі громадськості із головою Нацради Юрієм Артеменком і першим заступником голови Ольгою Герасим'юк, повідомляє прес-служба НСЖУ.

 

Очільник Спілки переконаний, що ТРК на територіях, що контролюються сепаратистами, повинні не тільки знати, як необхідно реагувати на ситуацію, але й мати гарантії, що українська влада не буде їх необґрунтовано переслідувати.

 

«Нацрада мала оприлюднити рекомендації для теле-  та радіоорганізацій, котрі ведуть мовлення на окупованих територіях. Адже вони працюють в умовах щоденних погроз сепаратистів, в тому числі фізичних, втручання в редакційну політику. Мовникам необхідно підказувати, як фіксувати факти тиску, реагувати на обставини та гарантувати, що їх не буде необґрунтовано переслідувати влада після звільнення територій», - повідомляє НСЖУ.

 

Сергій Томіленко також повідомив, що Спілка готова в рамках діалогу між представниками російських і українських професійних медіаорганізацій (ініціатива представника ОБСЄ з питань свободи слова) презентувати позицію Нацради щодо припинення трансляції російських каналів.

 

«Якщо для українців є очевидною аргументація щодо припинення трансляції окремих російських каналів, які використовуються для ведення інформаційної війни проти України, то на міжнародному рівні треба показувати, що подібні дії української влади не є наступом на свободу слова, а лише протидією відвертій цинічній брехні», - зазначив Сергій Томіленко.

 

Нагадаємо, 10 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення дала добу для негайного вимкнення ворожого контенту тим мовникам, що ретранслюють російську пропаганду на Донбасі, в Луганську.

 

Нацрада проведе перше засідання в новому складі в четвер, 17 липня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2825
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду