У Запоріжжі співробітники УБОЗ провели обшук в інформагентстві «Репортер» (ВІДЕО)

У Запоріжжі співробітники УБОЗ провели обшук в інформагентстві «Репортер» (ВІДЕО)

14 Липня 2014
3101

У Запоріжжі співробітники УБОЗ провели обшук в інформагентстві «Репортер» (ВІДЕО)

3101
У Запоріжжі співробітники УБОЗ провели обшук в інформагентстві «Репортер» (ВІДЕО)
У Запоріжжі співробітники УБОЗ провели обшук в інформагентстві «Репортер» (ВІДЕО)

Співробітники Управління по боротьбі з організованою злочинністю (УБОЗ) ГУ МВС України в Запорізькій область провели минулого тижня обшук у редакції запорізького інформаційного агентства «Репортер». Про це повідомляє інтернет-видання «Комментарии: Запорожье» з посиланням на інформацію співробітників «Репортера».

 

«Комментарии: Запорожье» повідомляють, що згідно з офіційною версією міліції, обшук в інформагентстві був проведений у зв'язку з тим, що запорізький бізнесмен Євген Анісімов, який перебуває в розшуку, нібито неодноразово особисто приїжджав до редакції.

 

У результаті слідчо-оперативних дій міліціонери вилучили у журналістів всю комп'ютерну техніку. За словами позаштатних кореспондентів «Репортера» Марка Соколова та Олександра Запорожця, під час обшуку редакції були вилучені їх особисті ноутбуки.

 

Журналісти стверджують, що співробітники міліції намагалися заблокувати роботу видання і пов'язують ці події зі своєю професійною діяльністю. Інформагентство «Репортер» виступало з критичними матеріалами на адресу запорізької міліції, зокрема - УБОЗу.

 

Головний редактор інформаційного агентства «Репортер»  Олена Баланда заявила, що вона разом з директором ЗМІ не були присутні під час обшуку, і вважають дії працівників УБОЗ неправомірними й такими, що перешкоджають роботі журналістів.

 

За словами Олени Баланди, журналісти мають намір звертатися до Генеральної прокуратури України та громадських організацій, які відстоюють права журналістів. «Ми будемо звертатися до Національної спілки журналістів України і Генпрокуратуру за фактом перешкоджання журналістській діяльності», - наголосила Олена Баланда.

 

 

Сьогодні, 14 липня, райсуд Орджонікідзевського району міста Запоріжжя розглядає скаргу журналістів ІА «Репортер».

 

Нагадаємо,  у ніч з 13 на 14 липня співробітники Служби безпеки України затримали у Запоріжжі шість учасників угруповання, які готувалися вчинити теракт і закласти вибуховий пристрій в офісному приміщенні одного з місцевих інформаційних агентств. У ході операції вибуховий пристрій у зловмисників було вилучено.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3101
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду