Ігор Гужва заявив, що редакцію «Вестей» розгромили невідомі (ДОПОВНЕНО)

Ігор Гужва заявив, що редакцію «Вестей» розгромили невідомі (ДОПОВНЕНО)

5 Липня 2014
3978

Ігор Гужва заявив, що редакцію «Вестей» розгромили невідомі (ДОПОВНЕНО)

3978
Ігор Гужва заявив, що редакцію «Вестей» розгромили невідомі (ДОПОВНЕНО)
Ігор Гужва заявив, що редакцію «Вестей» розгромили невідомі (ДОПОВНЕНО)

Невідомі розгромили редакцію газети «Вести». Про це на своїй сторінці у Facebook розповів директор ТОВ «Вісті Мас-Медіа» Ігор Гужва.

 

«Щойно розгромили нашу редакцію. Натовп в балаклавах кілька десятків людей. Прийшли, розбили вікна, втекли. Я вже на місці», - зазначив він.

 

Як розповів Ігор Гужва у коментарі «Детектор медіа», 5 червня на початку дванадцятої години до офісу газети підбігло близько 50 людей у балаклавах.

 

«Вони мали при собі димові шашки, каміння. Також лунали постріли - невідомо, чи з травматичної, чи з іншої зброї, - каже директор ТОВ «Вісті Мас-Медіа». - Закидавши вікна камінням і шашками, вони відразу розбіглися. До офісу потрапити не змогли - завадила охорона».

 

За словами пана Гужви, в редакції розбито вікна. Також, стверджує він, від каміння постраждали кілька комп`ютерів.

 

Напад на офіс редакції Ігор Гужва  пов`язує з акцією, що пройшла 27 червня за ініціативою громадського активіста Ігоря Луценка. «Тоді Ігор Луценко заявив, що це остання мирна акція проти газети», - нагадав Ігор Гужва.

 

За його словами, на місці інциденту працює оперативна група міліції. «Ми звертатимемося до правоохоронних органів, української влади, зокрема, Президента, з вимогою припинити безчинства проти газети», - сказав він.

 

Ігор Луценко у коментарі «Детектор медіа» сказав, що до інциденту, який трапився в офісі «Вестей», відношення не має. «Я його не організовував і  навіть не знаю, чия це ініціатива, - розповів громадський ативіст. - Вочевидь, когось обурює, що в центрі Києва діє пропагандистський центр Росії». 

 

Мета Ігоря Луценка, за його словами, - «змусити владу реагувати на атиукраїнську пропагандистську політику газету та фінансові махінації, пов`язані зі сплатою податків».  Однак, як наголосив активіст, є достатньо методів, аби акцентувати на цих фактах у мирній публічній площині.

 

Як писала  «Детектор медіа», 27 червня біля офісу «Вестей» проходила ініційована паном Луценком акція, покликана «припинити розповсюдження антиукраїнської пропаганди». За 15 хвилин до початку акції кореспондент «Детектор медіа» побачив біля офісу «Вестей» кілька десятків прихильників газети, які зібралися, щоб протистояти мітингу її противників.

 

Громадяни, які долучилися до акції, виявили серед її учасників інструкції, які нібито вручалися студентам та всім, кого запросили підтримати газету «Вести». Перелік вказівок починаються зі слів: «Мы пришли поучаствовать в викторине, о проведении которой узнали на сайте газеты "Вести"».

 

Нагадаємо,  22 травня, стало відомо, що податкова арештувала рахунок ТОВ «Вісті Мас-Медіа» та рахунок його директора Ігоря Гужви. Під час обшуку в офісі редакції газети «Вести» було знайдено 1,5 мільйони гривень готівкою, 313 тисяч гривень було арештовано на рахунку генерального директора ТОВ «Вісті Мас-Медіа» Ігоря Гужви, ще 97 тисяч - на рахунку підприємства ТОВ «Вісті Мас-Медіа».

 

Податкова міліція заявила, що розслідує причетність ТОВ «Вісті Мас-Медіа» до незаконної конвертаційної діяльності. Водночас холдинг «Мультимедіа інвест груп»заявив про тиск з боку влади. 

 

Незалежна медіа-профспілка України, Інститут масової інформації, ГО «Детектор медіа» та Інститут медіа права закликали владу гарантувати проведення об'єктивного розслідування справи щодо видавця газети «Вести» - ТОВ «Вісті Мас-Медіа». Хоча, на їхню думку, ця ситуація не має стосунку до утисків свободи слова.

 

На думку медіаюриста Тараса Шевченка, немає підстав говорити про порушення закону при проведенні слідчих дій щодо ТОВ «Вісті Мас-Медіа». 

 

Заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар у свою чергу заявила, що арешт рахунку ТОВ «Вісті Мас-Медіа» і рахунку його генерального директора Ігоря Гужви пов'язаний винятково з відмиванням брудних грошей «Сім'ї» колишнього президента Віктора Януковича і причетного до неї бізнесменаСергія Курченка.

 

Сайт журналістських розслідувань YanukovychLeaks стверджує, що  юридичні питання, пов'язані з діяльністю медіахолдингу «Мультимедіа інвест груп», що видає безкоштовну газету «Вести», відносилися до штатних обов'язків юриста групи компаній ВЕТЕК Сергія Курченка Анни Ситник.

 

Гендиректор ТОВ «Вісті Мас-Медіа» Ігор Гужва заявив, що його компанія працювала відповідно до законодавства та не брала участі у тіньових податкових схемах.


«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3978
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
онтоша
3586 дн. тому
якось дивно гужва перехжджає в новий офіс - б’ючи вікна в старому на пару з равребою. дивний пєар.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду