У Харкові після мітингу на площі Свободи зник фотограф Сергій Кочетов

У Харкові після мітингу на площі Свободи зник фотограф Сергій Кочетов

4 Липня 2014
3254

У Харкові після мітингу на площі Свободи зник фотограф Сергій Кочетов

3254
У Харкові після мітингу на площі Свободи зник фотограф Сергій Кочетов
У Харкові після мітингу на площі Свободи зник фотограф Сергій Кочетов

1 липня в Харкові зник безвісти фотограф-фрілансер Сергій Кочетов. Про це повідомила на своєму сайті харківська газета «Слобідський край», з якою він співпрацював як позаштатний фотокор.

 

Як повідомив батько Сергія Кочетова, фотокореспондент «Слобідського краю» Віктор Кочетов, 1 липня його син пішов на зйомку мітингу на площі Свободи та не повернувся. Йому телефонують на мобільний, зв'язок є, але власник не відповідає. Родина звернулася до міліції.

 

У редакції «Слобідського краю», з якою зв'язалася «Детектор медіа», заявили про те, що інформація вже не є актуальною, оскільки місце перебування Сергія Кочетова вже відомо. «Ми знаємо, що він живий та здоровий, і сподіваємося на його скоріше повернення додому. Оскільки Сергій наш позаштатний працівник, я не вважаю себе уповноваженою коментувати ситуацію замість нього», - заявила головний редактор «Слобідського краю» Вікторія Лукашова.

 

Водночас Віктор Кочетов у коментарі «Детектор медіа» розповів, що його син досі не виходив з ним на зв'язок. Натомість, це зробили люди, які назвалися представниками правоохоронних органів. «Чи то в Сергієвому телефоні сів акумулятор, чи то йому його відключили. Вся інформація, якою ми володіємо, одержана від представників правоохоронних органів, які дзвонили моїй дружині з телефону Сергія. А після цього до нас вранці навідувався молодий чоловік у формі (родина каже, що навіть не подивилася його документи. - ТК) і забрав паспорт Сергія - нібито, він буде потрібен на суді, після якого мій син повернеться додому. Де, коли саме та над ким буде суд, нам не повідомили», - сказав пан Кочетов.

 

За словами Віктора Кочетова, Сергій Кочетов зник не під час мітингу, а по його завершенню - деякі очевидці бачили, як він спускався в метро. «Сумніваюся, що його міг хтось викрасти. Скоріш за все, Сергія затримали і хочуть висунути звинувачення. Проте, за яким фактом, мені невідомо», - повідомив пан Кочетов.

 

У відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Харківській області «Детектор медіа» повідомили, що в них зареєстрована заява про зникнення Сергія Кочетова. Міліція не володіє інформацією про його місцезнаходження, і міліція його не затримувала. За словами речниці харківської міліції Наталії Захарової, до батьків Сергія Кочетова не могли приходити працівники міліції. Вона порадила звертатися по коментарі до інших правоохоронних органів, наприклад, до Служби безпеки України.

 

«Детектор медіа» звернулася до прес-центру СБУ, там наразі з'ясовують інформацію щодо Сергія Кочетова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3254
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду