До 25 липня – прийом заявок журналістів на ознайомчу поїздку до Брюсселя

4 Липня 2014
5496

До 25 липня – прийом заявок журналістів на ознайомчу поїздку до Брюсселя

5496
До 25 липня – прийом заявок журналістів на ознайомчу поїздку до Брюсселя

Програма Media Neighbourhood, що фінансується Євросоюзом і реалізується консорціумом, очолюваним BBC Media Action, запрошує українських журналістів узяти участь в ознайомчій поїздці до Брюсселя (Королівство Бельгія) задля отримання всебічного уявлення про те, як формується політичний курс Європейського Союзу щодо України.

 

Експерти ЄС будуть супроводжувати журналістів протягом усієї подорожі, надаючи детальну інформацію про процес формування рішень та про міжнародний політичний курс ЄС, а також допоможуть визначити потенційні джерела інформації про ЄС.

 

Ознайомча поїздка, запланована на 9-11 вересня 2014 року, складається з відвідування основних установ ЄС, що дозволить зібрати матеріали і провести інтерв'ю з провідними політиками та представниками ЗМІ ЄС.

 

У програмі:

- Європейський парламент (European Parliament);

- делегація Комітету парламентського співробітництва ЄС-Україна (Delegation to the EU-Ukraine Parliamentary Cooperation Committee);

- Рада Європейського Союзу (the Council of the EU);

- Європейська комісія (the European Commission);

- Європейська служба зовнішньої діяльності (European External Action Service);

- Європейські ЗМІ: ЮрАктів (EurActiv), телебачення Європарламенту (EuParlTV), телебачення Ради ЄС (Council TV Room);

- BBC-Брюссель (BBC-Brussels), AFP-Брюссель (AFP-Brussels), інші європейські мовники, що висвітлюють роботу Європейського Союзу;

- Європейські експертно-аналітичні центри (European Think Tanks) та громадські організації (Civil Society Organizations).

 

Для участі в ознайомчій поїздці журналістам необхідно відповідати хоча б одному з зазначених нижче критеріїв:

- перебувати зараз у довгостроковій співпраці з яким-небудь засобом масової інформації;

- продемонструвати досвід висвітлення міжнародних відносин у друкованих, теле- та радіомовних ЗМІ, пов'язаних з діяльністю Європейського Союзу;

- продемонструвати список публікацій про міжнародні відносини, пов'язаних з діяльністю Європейського Союзу, в он-лайн ЗМІ;

- надати лист-підтримку від керівництва на підтвердження того, що журналіст може взяти участь у поїздці.

 

Організатори очікують від учасників чітко визначених цілей і згоди на те, що отримана під час подорожі інформація ляже в основу майбутньої програми або статті, яку потрібно закінчити після повернення додому.

 

Програма Media Neighbourhood бере на себе оплату проїзду, проживання та харчування, а також надасть візову підтримку.

 

Володіння англійською мовою не є обов'язковим. Під час туру, учасників супроводжуватимуть перекладачі.

 

Охочі взяти участь у цій програмі мають надіслати своє резюме, мотиваційний лист та інші додаткові матеріали (див. вище) на адресу olha.harbovska@bbcmediaaction.org до 25 липня 2014 року (в темі листа слід вказати Study tour to Brussels - ім'я та прізвище) з підтвердженням, що журналіст буде вільним у зазначені дні для того, щоб узяти участь в цьому заході.

 

Організатори можуть прийняти заявки лише від тих журналістів, які раніше НЕ відвідували семінарів у рамках тренінгової програми Media Neighbourhood.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5496
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду