У Торезі бойовики розгромили та пограбували редакцію газети «Про город»

У Торезі бойовики розгромили та пограбували редакцію газети «Про город»

27 Червня 2014
3304

У Торезі бойовики розгромили та пограбували редакцію газети «Про город»

3304
У Торезі бойовики розгромили та пограбували редакцію газети «Про город»
У Торезі бойовики розгромили та пограбували редакцію газети «Про город»

26 червня в місті Торезі (Донецька область) озброєні бойовики з георгіївськими стрічками розгромили редакцію місцевої газети «Про город». Про це видання повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

 

Озброєні люди увірвалися до редакції о 15:25, приїхавши на двох автомобілях: синьому Daewoo Matiz і сірій ВАЗ-2109, повідомляє видання. Погрожуючи співробітникам редакції автоматами, бойовики відібрали знайдену в офісі техніку - комп'ютери, на яких версталася газета, відеокамеру, іншу комп'ютерну техніку, особисті документи й речі співробітників - паспорт та інші.

 

Нападники розбили камери відеоспостереження, влаштували погром, пригрозили і «попередили», щоб «на "Про городе" більше нічого не писали», повідомляє видання. Забравши награбоване, поїхали. «Документи співробітника пізніше повернули, коли він їх догнав і добре попросив», - пише редакція.

 

Як повідомляють очевидці, нападники були одягнуті у форму з георгіївськими стрічками, один з них був у чорній футболці з написом «Оплот».

 

Співробітники редакції не постраждали.

 

Це вже не перший напад на редакцію газети «Про город» у Торезі. У ніч на 18 квітня троє невідомих зламали захисні ролети на вікнах офісу, побили скло і закинули всередину приміщення пластикові пляшки із запальною сумішшю, почалася пожежа, яку згодом вдалося загасити.

 

Нагадаємо, що в ніч на 6 червня у Торезі невідомі підпалили і знищили приміщення редакції місцевої газети «Горняк». За місяць перед тим, 6 травня, невідомі озброєні бойовики влаштували погром і знищили майно редакції «Горняка».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3304
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду