Михайло Шматов очолив УТР замість Василя Юричка

Михайло Шматов очолив УТР замість Василя Юричка

24 Червня 2014
6205

Михайло Шматов очолив УТР замість Василя Юричка

6205
Михайло Шматов очолив УТР замість Василя Юричка
Михайло Шматов очолив УТР замість Василя Юричка

Генеральним директором державної телерадіокомпанії «Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення"» (УТР) став Михайло Шматов. Сьогодні, 24 червня, його було представлено на колегії Державного комітету телебачення і радіомовлення. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

 

Василь Юричко, який керував УТР 11 років, звільнився за власним бажання. Учора, 23 червня, був останній робочий день пана Юричка на посаді гендиректора УТР.

 

Як відомо, у 2012 році депутати-опозиціонери вимагали звільнення Василя Юричка - «за систематичне використання державного телеканалу у цілях пропаганди, поширення неправдивої інформації та зловживання службовим становищем».

 

Як писала «Детектор медіа», Михайло Шматов 12 червня був призначений першим заступником гендиректора УТР. Раніше, у 2005-2012 роках, пан Шматов очолював державну телерадіокомпанію «Крим».

 

Нагадаємо, раніше зазначалося, що влада хоче створити потужний канал українського іномовлення на базі УТР, «Банківське телебачення» (БТБ) та каналу «Перший Ukraine».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6205
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду