detector.media
24.06.2014 11:10
Михайло Шматов очолив УТР замість Василя Юричка
Михайло Шматов очолив УТР замість Василя Юричка

Генеральним директором державної телерадіокомпанії «Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення"» (УТР) став Михайло Шматов. Сьогодні, 24 червня, його було представлено на колегії Державного комітету телебачення і радіомовлення. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

 

Василь Юричко, який керував УТР 11 років, звільнився за власним бажання. Учора, 23 червня, був останній робочий день пана Юричка на посаді гендиректора УТР.

 

Як відомо, у 2012 році депутати-опозиціонери вимагали звільнення Василя Юричка - «за систематичне використання державного телеканалу у цілях пропаганди, поширення неправдивої інформації та зловживання службовим становищем».

 

Як писала «Детектор медіа», Михайло Шматов 12 червня був призначений першим заступником гендиректора УТР. Раніше, у 2005-2012 роках, пан Шматов очолював державну телерадіокомпанію «Крим».

 

Нагадаємо, раніше зазначалося, що влада хоче створити потужний канал українського іномовлення на базі УТР, «Банківське телебачення» (БТБ) та каналу «Перший Ukraine».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY