Засновник «Нового региона» Щетинін вирішив відмовитися від російського громадянства

Засновник «Нового региона» Щетинін вирішив відмовитися від російського громадянства

11 Червня 2014
2858

Засновник «Нового региона» Щетинін вирішив відмовитися від російського громадянства

2858
Засновник «Нового региона» Щетинін вирішив відмовитися від російського громадянства
Засновник «Нового региона» Щетинін вирішив відмовитися від російського громадянства

Відомий російський журналіст, засновник російського інформаційного агентства «Новый регион» Олександр Щетинін заявив, що вирішив відмовитися від російського громадянства. Про це він розповів у колонці для українського журналу «Новое время», пише «Новый регион - Украина».

 

За словами пана Щетиніна, таке рішення він прийняв, подивившись після 30-річної перерви телевізор, зокрема, канал «Россия-24». «Що далі я дивився новини, то більше переконувався, що тут вже нічого не виправиш. Невідповідності, підтасовування, обман, наклеп, невідповідності, брехня, брехня, обман. І цією «кислотою» мізки російських громадян випалювалися півтора десятка років», - написав журналіст.

 

Також Олександр Щетинін додав: «Довгі роки я є категоричним противником нинішньої фашистської диктатури в Росії. Путін - мій особистий ворог. Я завжди чітко розділяв поняття «диктатура», «держава», «росіяни». Я вірив, що диктатуру ми зможемо перемогти, а Росія буде вільною. Коли саме це відбудеться, особливо не замислювався. Дотримувався принципу "роби, що повинен, і будь що буде».

 

Журналіст прийняв рішення подати документи на отримання громадянства України. «Краще змінити громадянство, але зберегти переконання. Росія і Русь залишаться в моєму серці назавжди. Лише тепер вони будуть у Києві», - резюмував Олександр Щетинін.

 

Нагадаємо, на початку лютого головний редактор РІА «Новый регион» Олександр Щетинін заявив про своє звільнення з усіх займаних посад у російській редакції через «ситуацію, що склалася на Україні, і тиск, що посилюється з боку влади РФ».

 

Також пан Щетинін заявив, що після звільнення із російської редакції буде займатись лише київською редакцією, особливу увагу він пообіцяв приділяти створеній ним рубриці «Євромайдан». Російські редакції продовжать працювати самостійно.

 

Також у лютому колектив кримської редакції РІА «Новый Регион» звільнився повним складом через зміну власником видання редакційної політики при висвітленні подій в Україні.

 

Згодом у редакції «Нового региона» відбувся розкол - російська та українська редакції розділилися. З 18 травня «Новый регион - Россия» працює за новим доменним іменем urfo.org.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2858
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду