Україна готує обвинувачення журналістам російського телеканалу LifeNews за сприяння діям терористів

Україна готує обвинувачення журналістам російського телеканалу LifeNews за сприяння діям терористів

19 Травня 2014
3996

Україна готує обвинувачення журналістам російського телеканалу LifeNews за сприяння діям терористів

3996
Україна готує обвинувачення журналістам російського телеканалу LifeNews за сприяння діям терористів
Україна готує обвинувачення журналістам російського телеканалу LifeNews за сприяння діям терористів

Українські правоохоронні органи готують обвинувачення затриманим 18 травня поблизу м.Краматорська (Донецька обл.) журналістам російського телеканалу LifeNews Олегу Сидякіну та Марату Сайченку. Про це повідомила заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Вікторія Сюмар у своєму Facebook.

 

Заступник секретаря РНБО заявила, що російські журналісти LifeNews отримували відео від терористів, супроводжували терористичні групи та знімали напади на українських військових. За переконанням пані Сюмар, їх діяльність була частиною дій терористів на Сході України.

 

«Зміст тероризму в залякуванні, страху та паніці. Все, що роблять терористи на Сході країни, - це максимальна дестабілізація через залякування та паніку. Для цього критично важливі ЗМІ, які поширюють страх через конкретні картинки та інформування, і їх до послуг терористів активно поставляє Росія. Так звані "журналісти" LifeNews Олег Сидякін та Марат Сайченко - яскравий приклад сприяння тероризму через інформаційний супровід. Вони не просто отримують відео, ці "журналісти" супроводжують терористичні групи та знімають напади на українських військових», - написала Вікторія Сюмар.

 

За її словами, дії журналістів російського телеканалу LifeNews вже вийшли за межі журналістики через сприяння терористам. «Де факто, вони є частиною терористичних груп. Їхнє відео, яке ближчим часом з'явиться в інтернеті, - прямий доказ», - наголошує пані Сюмар.

 

«Сприяння тероризму, змова з терористами, допомога тероризму - це не журналістика. "Взаємовигідна співпраця" з людьми, які вбивають та беруть заручників, - це злочин. І відповідні висновки щодо Сидякіна та Сайченка зараз готують українські правоохоронні органи. На відміну від українських журналістів, які лишаються у полоні заручників, з ними будуть вчиняти у відповідності до законів. Але речі треба називати своїми іменами, це не журналісти, це інформсупровід терористичних групп», - зазначила заступник секретаря РНБО.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», увечері 18 травня російський телеканал LifeNews підтвердив у своєму Twitter-акаунті, що поблизу м.Краматорська (Донецька обл.) українські антитерористичні підрозділи затримали журналістів цього каналу. За інформацією LifeNews, було затримано кореспондента Олега Сидякіна і оператора Марата Сайченка.

 

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров звернувся до голови ОБСЄ з вимогою сприяти звільненню російських журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3996
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду