Олександр Чаленко занесений на Дошку ганьби

Олександр Чаленко занесений на Дошку ганьби

16 Травня 2014
13624

Олександр Чаленко занесений на Дошку ганьби

13624
Олександр Чаленко занесений на Дошку ганьби
Олександр Чаленко занесений на Дошку ганьби

Ім'я кореспондента інформагентства «Россия сегодня» Олександра Чаленка внесено на Дошку ганьби брехливих журналістів за потурання кремлівській пропаганді та розпалювання міжнаціональної ворожнечі у ЗМІ.

 

Основні месиджі, які озвучує Олександр Чаленко, відповідають завданням російських ЗМІ щодо легітимізації бойовиків у східних регіонах України та «демонізації» українців в очах росіян. «Особисто для мене після того, що 2 травня відбулося в Новоросії (на Південному Сході України) - в Одесі, Слов'янську та Краматорську - більше України не існує. Ні петлюрівсько-погромного жовто-блакитного прапора, ні тризуба, ні гімну «Ще не вмерла Україна», ні Шевченка, ні вишиванок, ні мови, ні бандури, загалом, нічого. Для мене тепер українська ідея асоціюється тільки з насильством і нелюдяністю», - написав Чаленко 3 травня у колонці для видання «Известия.ру».

 

Олександр Чаленко невдовзі після втечі Віктора Януковича виїхав до Росії, де постав в образі гнаного з України журналіста. За його ж словами, його викликали на допит до прокуратури у справі щодо сепаратизму. Із 15 квітня працює кореспондентом інформагентства «Россия сегодня».

 

Детальніше із висловлюваннями Олександра Чаленка можна ознайомитися на fameandshame.detector.media.

 

Продовжуємо збирати факти маніпуляцій та брехні про події в Україні. Свої пропозиції надсилайте на fameandshame@detector.media.

 

Матеріал підготовлено в рамках проекту «Дошка ганьби брехливих журналістів»

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13624
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Премудрій пескарь
3633 дн. тому
Ваши "дошкы ганьбы" означают как раз диаметрально противоположние: благородство и профессионализм. У вас и 2*2=5, у вас и мирные люди "террористы", а западенские убийцы - "то е диты". Вы страна лжецов, вы украли у нас родину. Вы приучили народ к тому, что лгать можно безнаказанно. УкроСМИ - позор!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду