Українського оператора, який був у полоні у Криму, депортували з РФ

Українського оператора, який був у полоні у Криму, депортували з РФ

15 Травня 2014
4179

Українського оператора, який був у полоні у Криму, депортували з РФ

4179
Українського оператора, який був у полоні у Криму, депортували з РФ
Українського оператора, який був у полоні у Криму, депортували з РФ

Українського кінооператора Ярослава Пілунського, який був у полоні в кримських сепаратистів шість днів, депортували з Росії та на рік заборонили в'їзд у країну. Про це написав сам оператор на своїй сторінці у Facebook.

 

«Мене депортували з Росії. На рік заборонили в'їзд на територію федерації. Їхав на запрошення Наталі Корольової знімати їй кліп. Ані офіційне запрошення від неї, ані втручання якогось міністра не змогло нічого змінити», - написав пан Пілунський.

 

Оператор припускає, що причиною його депортації стало його утримання у полоні у Криму.

 

«Тобто - опинившись в руках кримінального угруповання, інформацією про яке не володіло навіть міністерство оборони Росії, я став персоною нон-грата для цієї країни. Бідні мирні гопники постраждали під час допиту. Виявляється я, зі зв'язаними руками і рушником навколо голови, чинив їм опір. Вони були так деморалізовані, що більше не з'явилися, так і не дізнавшись від нас, коли ж в Криму з'явиться "Правий сектор"», - пояснив Ярослав Пілунський.

 

Також оператор повідомив, що під час депортації його тримали в аеропорту Шереметьєво «виключно в закритому приміщенні і в туалет виводили під конвоєм, а паспорт віддали тільки в Києві».

 

Нагадаємо, Ярослав Пілунський та Юрій Грузінов зникли 16 березня у м.Сімферополі (АР Ким). Оператори мали зустріти посилку з речами для українських військових, але зникли за невідомих обставин. Шість днів з ними не було зв'язку і про них нічого не було відомо. Як з`ясувалося потім, вони перебували у полоні кримської «самооборони».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4179
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду