detector.media
15.05.2014 15:21
Українського оператора, який був у полоні у Криму, депортували з РФ
Українського оператора, який був у полоні у Криму, депортували з РФ

Українського кінооператора Ярослава Пілунського, який був у полоні в кримських сепаратистів шість днів, депортували з Росії та на рік заборонили в'їзд у країну. Про це написав сам оператор на своїй сторінці у Facebook.

 

«Мене депортували з Росії. На рік заборонили в'їзд на територію федерації. Їхав на запрошення Наталі Корольової знімати їй кліп. Ані офіційне запрошення від неї, ані втручання якогось міністра не змогло нічого змінити», - написав пан Пілунський.

 

Оператор припускає, що причиною його депортації стало його утримання у полоні у Криму.

 

«Тобто - опинившись в руках кримінального угруповання, інформацією про яке не володіло навіть міністерство оборони Росії, я став персоною нон-грата для цієї країни. Бідні мирні гопники постраждали під час допиту. Виявляється я, зі зв'язаними руками і рушником навколо голови, чинив їм опір. Вони були так деморалізовані, що більше не з'явилися, так і не дізнавшись від нас, коли ж в Криму з'явиться "Правий сектор"», - пояснив Ярослав Пілунський.

 

Також оператор повідомив, що під час депортації його тримали в аеропорту Шереметьєво «виключно в закритому приміщенні і в туалет виводили під конвоєм, а паспорт віддали тільки в Києві».

 

Нагадаємо, Ярослав Пілунський та Юрій Грузінов зникли 16 березня у м.Сімферополі (АР Ким). Оператори мали зустріти посилку з речами для українських військових, але зникли за невідомих обставин. Шість днів з ними не було зв'язку і про них нічого не було відомо. Як з`ясувалося потім, вони перебували у полоні кримської «самооборони».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY