Стамбула та Вівденко опинилися на Дошці ганьби

Стамбула та Вівденко опинилися на Дошці ганьби

14 Травня 2014
7149

Стамбула та Вівденко опинилися на Дошці ганьби

7149
Стамбула та Вівденко опинилися на Дошці ганьби
Стамбула та Вівденко опинилися на Дошці ганьби

Імена двох кореспондентів телеканалу «Інтер» - Геннадія Стамбули та Геннадія Вівденка - розміщено на Дошці ганьби брехливих журналістів за систематичне порушення журналістських стандартів та дезінформування при висвітленні протестів у Києві.

 

Журналісти за допомогою маніпуляцій обслуговували інтереси режиму Віктора Януковича, формуючи у глядачів вигідний для влади образ протестів.

 

Геннадій Стамбула під час найзапекліших сутичок на вулицях Києва маніпулював поняттями та інформував глядачів про травмованих силовиків, замовчуючи відомості про потерпілих із боку мітингарів. Коли почалися сутички на Грушевського, «Інтер» показав маніпулятивний сюжет Геннадія Стамбули, спрямований на героїзацію «Беркуту».

 

Геннадій Вівденко працював над створенням образу Майдану як політичного проекту, нівелюючи значення протесту як акції громадянської непокори. За допомогою маніпуляцій та провладних коментаторів намагався переконати глядача в тому, що на погіршення фінансової ситуації в країні впливає виключно Майдан, а не дії уряду.

 

Детальніше з фактами маніпуляцій можна ознайомитися на fameandshame.detector.media.

 

Нагадаємо, «Детектор медіа» звернулася до Комісії з журналістської етики з проханням аналізувати факти систематичних порушень стандартів низкою ведучих та журналістів телеканалу «Інтер».

 

Список журналістів на Дошці ганьби постійно розширюється та доповнюється. Свідчення про ганебну роботу медійників можна надсилати за адресою: fameandshame@detector.media.

 

Матеріал підготовлено в рамках проекту «Дошка ганьби брехливих журналістів»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7149
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Роман
3644 дн. тому
Ну було ж таке! сам бачив!
G.B.
3645 дн. тому
Пані Лігачова, шановна, повинна очолити список бандерш, утримувачів медіа борделів з найманими медіа-шлюхами обох статей. А бандерши, як Нати, так і бандерши Соні, як давно заведено, піднімалися на керівний щабель, особисто пройшовши кастинг в медіа-проституції.
постійний читач тк
3646 дн. тому
переконана, що очолити список на цій дошці має "шановна пані" Лігачова)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду