Обшук на «112 Україна» не стосується діяльності телеканалу – прес-служба каналу

Обшук на «112 Україна» не стосується діяльності телеканалу – прес-служба каналу

24 Квітня 2014
5498

Обшук на «112 Україна» не стосується діяльності телеканалу – прес-служба каналу

5498
Обшук на «112 Україна» не стосується діяльності телеканалу – прес-служба каналу
Обшук на «112 Україна» не стосується діяльності телеканалу – прес-служба каналу

Сьогодні, 24 квітня, у приміщені, яке орендує канал «112 Україна», співробітниками міліції був проведений обшук у справі стосовно одного з колишніх орендарів цього офісного приміщення. Про це «Детектор медіа» повідомили у прес-службі каналу.

 

Як повідомили на каналі «112 Україна», колектив вирішив оперативно повідомити про обшук, побоюючись за співробітників та майно мовника.

 

«Наша настороженість пов'язана з тим, що ми проводимо журналістське розслідування, збираючи інформацію про події на вулиці Грушевського в Києві 18, 19 і 20 лютого. Ми вже записали свідчення чималої кількості свідків, які відновлюють хід подій. Тому для запобігання провокацій і тиску на нас ми змушені реагувати на кожні підозрілі дії навколо телеканалу», - повідомили у прес-службі.

 

Також у прес-службі каналу «112 Україна» додали, що за дивним збігом обставин обшук проводився на поверсі, на якому розмішується канал.

 

Раніше в ефірі телеканалу ведучі повідомили, що під час обшуку на каналі було вилучено майже двісті бронежилетів.

 

«Під час обшуку зі складу без будь-яких пояснень, в порушення всіх процесуальних норм, були вилучені бронежилети неармійського зразка в кількості 175 шт. Зазначимо також, що раніше керівник медіахолдингу "Контакт" Віктор Зубрицький заявляв про тиск на телеканал», - йдеться в повідомленні телеканалу.

 

У прес-службі уточнили, що інцидент із вилученням бронежилетів стався три тижні тому.

 

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на прес-конференції 3 квітня заявив, що Віктор Зубрицький як керівник медіахолдингу «Контакт» координував дискредитаційну кампанію Євромайдану і в цей час контактував з низкою «дуже відомих в медійних колах осіб». Також пан Зубрицький, за словами пана Авакова, координував «тітушок».

 

Сам Віктор Зубрицький підтвердив, що він є керівником медіахолдингу «Контакт», але заперечив, що координував «тітушок».

 

Пан Зубрицький є чоловіком співвласниці телеканалу «112-Україна» Ольги Зубрицької, яка, у свою чергу, є сестрою гендиректора і співвласника «112-Україна» Андрія Подщипкова. Виходячи з інтерв'ю журналіста Жана Новосельцева «Дусі», пан Зубрицький мав безпосередній стосунок до телеканалу «112 Україна», до продакшн-студії V-TV (виробник одіозних сюжетів і документальних фільмів «Останнє попередження», що виходили на Першому національному), він же фінансово й тематично сприяв інтернет-телебаченню «Гром.TV» у проведенні розслідувань, у тому числі тих, що дискредитували Євромайдан.

 

Піарник Дмитро Носиков, керівник продакшну klvr.pro, заявив «Детектор медіа», що керівник медіахолдингу «Контакт» Віктор Зубрицький допомагав у піарі екс-міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, але вищим за нього в плані піар-консультацій був політтехнолог Дмитро Видрін.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5498
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Серхио
3654 дн. тому
Всрався 112. Порядні люди туди ні ногою.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду