Власник «Інтера» Дмитро Фірташ вважає пред’явлені йому в США обвинувачення безпідставними

Власник «Інтера» Дмитро Фірташ вважає пред’явлені йому в США обвинувачення безпідставними

4 Квітня 2014
4815

Власник «Інтера» Дмитро Фірташ вважає пред’явлені йому в США обвинувачення безпідставними

4815
Власник «Інтера» Дмитро Фірташ вважає пред’явлені йому в США обвинувачення безпідставними
Власник «Інтера» Дмитро Фірташ вважає пред’явлені йому в США обвинувачення безпідставними

Український бізнесмен, власник 80% акцій компанії Inter Media Group Limited Дмитро Фірташ, якого в США  звинувачують у підкупі чиновників в Індії для отримання ліцензій на видобуток титановмісних  мінералів, заявив, що дані обвинувачення «абсурдні та безпідставні», а запит США на його екстрадицію є політично мотивованим. Про це йдеться у відеозаяві пана Фірташа.

 

Дмитро Фірташ вважає, що він опинився в епіцентрі протистояння найбільших геополітичних центрів впливу сучасного світу -  США та Росії.

 

«Я не дозволю, щоб моя репутація була зіпсована ворогами, які керуються політичними мотивами, що не мають нічого спільного з інтересами України та її громадян», - говорить олігарх.

 

Також пан Фірташ закликав колективи своїх підприємств не панікувати та продовжувати роботу.

 

«Я звертаюся до всіх співробітників моїх компаній, моїх партнерів, а також до всіх друзів і людей, які мене підтримують: незважаючи на те, що на даний момент я знаходжуся в Австрії, все керівництво групи повністю контролює ситуацію, і ми відповідаємо за сто тисяч робочих місць на наших підприємствах в Україні. Робота всіх компаній групи чітко координується професійним менеджментом».

 

Завершуючи своє звернення, Дмитро Фірташ додав, що чекає на президентські вибори і вірить в краще майбутнє України.

 

Далі «Детектор медіа» подає повний текст заяви Дмитра Фірташа:

 

«Висунуті проти мене вчора звинувачення Міністерства Юстиції США - абсурдні та безпідставні. Я впевнений, що ці помилкові звинувачення будуть зняті.

 

Все це, у тому числі запит США про екстрадицію, очевидно, політично мотивоване. Я поважаю австрійську систему правосуддя та буду захищатися всіма законними способами і доведу свою невинуватість.

 

Україна стала полем протистояння найбільших геополітичних центрів впливу сучасного світу: США та Росії. Я опинився в епіцентрі цього протистояння.

 

Я звертаюся до всіх співробітників моїх компаній, моїх партнерів, а також до всіх друзів і людей, які мене підтримують: незважаючи на те, що на даний момент я знаходжуся в Австрії, все керівництво Групи повністю контролює ситуацію, і ми відповідаємо за сто тисяч робочих місць на наших підприємствах в Україні. Робота всіх компаній Групи чітко координується професійним менеджментом.

 

Як громадянин України, я з великою надією чекаю президентських виборів. Я сподіваюся, що мої співвітчизники візьмуть участь у голосуванні, і разом ми побудуємо стабільну та процвітаючу державу.

 

Я не дозволю, щоб моя репутація була зіпсована ворогами, які керуються політичними мотивами, що не мають нічого спільного з інтересами України та її громадян.

 

Я б хотів подякувати бізнесменам і політикам, моїй команді за надану мені підтримку. Разом ми переможемо. Сьогодні Україна потребує об'єднання наших зусиль, нашої допомоги та підтримки».

 

Нагадаємо, 12 березня у Відні австрійська поліція за запитом ФБР затримала Дмитра Фірташа. США звинуватили пана Фірташа в контексті його закордонного бізнесу в хабарництві та організації злочинної групи.

 

У медіаспільноті одразу почали міркувати про те, кому дістанеться телеканал «Інтер» після затримання його головного акціонера. Депутати-«свободівці» заговорили про націоналізацію чи конфіскацію мовника, що мовить на частотах колишньої державної мережі УТ-3.

 

14 березня земельний суд Відня (Австрія) у кримінальних справах присудив Дмитру Фірташу екстрадиційний арешт. Також суддя ухвалив рішення про внесення паном Фірташем 125 мільйонів євро застави. 21 березня земельний суд Відня у кримінальних справах звільнив Дмитра Фірташа під заставу із зобов'язанням не залишати територію Австрії.

 

Відповідно до обвинувального висновку прокуратури США Північного округу штату Іллінойс, Дмитру Фірташу загрожує до 20 років в'язниці.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4815
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду