Власника «Інтера» Фірташа звільнили під заставу

Власника «Інтера» Фірташа звільнили під заставу

21 Березня 2014
6964
21 Березня 2014
18:48

Власника «Інтера» Фірташа звільнили під заставу

6964
Власника «Інтера» Фірташа звільнили під заставу
Власника «Інтера» Фірташа звільнили під заставу

Сьогодні, 21 березня, земельний суд Відня у кримінальних справах звільнив під заставу українського олігарха, власника медіагрупи «Інтер» Дмитра Фірташа, затриманого 12 березня в Австрії за запитом ФБР за звинуваченням у хабарництві та організації злочинної групи. Про це повідомляють австрійські ЗМІ.

 

Пан Фірташ сплатив 125 млн євро застави - ці кошти надійшли на рахунок суду. Федеральне управління перевірило походження цих коштів і класифікувало їх як «чисті». Після чого пана Фірташа було звільнено з-під варти.

 

«Минулий тиждень був для мене і моєї родини вкрай складним. Особисто я хотів би подякувати всім моїм друзям і колегам, які підтримували мене в цей важкий час», - цитують прес-реліз пана Фірташа після звільнення австрійські ЗМІ.

 

 

 

Копія рішення суду, яку оприлюднив у Twitter журналіст Мартін Штойдінгер

 

Нагадаємо, 12 березня у Відні австрійська поліція за запитом ФБР затримала пана Фірташа - власника 80% акцій компанії Inter Media Group Limited. США звинуватили пана Фірташа в контексті його закордонного бізнесу в хабарництві та організації злочинної групи.

 

У медіаспільноті одразу почали міркувати про те, кому дістанеться телеканал «Інтер» після затримання його головного акціонера. Депутати-«свободівці» вже заговорили про націоналізацію чи то конфіскацію мовника, що мовить на частотах колишньої державної мережі УТ-3.

 

14 березня земельний суд Відня у кримінальних справах присудив Дмитру Фірташу екстрадиційний арешт. Також суддя ухвалив рішення про внесення паном Фірташем 125 мільйонів євро застави. Якщо український бізнесмен сплатить вказану суму у повному обсязі, пояснили у суді, він буде звільнений з-під варти під зобов'язання не залишати територію Австрії.

 

18 березня з'явилася інформація, що австрійський суд прийняв рішення про екстрадицію пана Фірташа до США, але в суді її спростували.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6964
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду